PS3:n videokauppa käynnistyi osassa Eurooppaa

Kaarlo Räihä
22. marraskuuta, 2009 13:08

PlayStation 3 -pelikonsolin oma videokauppa käynnistyi Yhdysvalloissa viime vuonna ja lopulta kyseinen palvelun on saatu myös Eurooppaan, kun palvelu käynnisti toimintansa torstaina vanhalla mantereella. Valitettavasti palvelu ei avautunut kaikissa Euroopan maissa, vaan ainoastaan Espanjassa, Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa, mutta ensi vuoden aikana palvelun on tarkoitus saapua muuallekin Eurooppaan.
Palvelun avaamisen kunniaksi Sony tarjoaa kaikille Angels & Demons -elokuvan (Enkelit ja demonit) ostajille ilmaiseksi The Da Vinci Code -elokuvan (Da Vinci -koodi). Lisäksi PS3-konsolinsa PSN-palveluun tämän kuun 30. päivään mennessä rekisteröivät tahot saavat ilmaiseksi Transformers-elokuvan.
Elokuvavuokrauksien hinnat alkavat parista eurosta ja uudesta teräväpiirtosisällöstä saa luonnollisesti pulittaa enemmän. Elokuvien hankkiminen omaksi on myös vaihtoehto, ja tavallisen resoluution elokuvia saa omakseen halvimmillaan 7,99 euron kappalehintaan, mutta valitettavasti teräväpiirtosisältöä ei vielä kaupata kuluttajille omaksi. Valikoimista pitäisi löytyä tällä hetkellä noin 800 elokuvaa.
Nähtävästi kaikkea sisältöä ei voi kuitenkaan sekä ostaa että vuokrata, vaan esim. Star Trek on ainoastaan ostettavissa, kun taas puolestaan Jonas Brothers: The Concert Experience on ainoastaan vuokrattavissa.
Ladattavien elokuvien tiedostokoot vaihtelevat elokuvan ja resoluution mukaan, ja esim. Batman Begins -elokuvan teräväpiirtoversion kohdalla ladattavaa tulee noin 7,6 gigatavua.
Vuokratun sisällön osalta katselu on aloitettava 14 päivän sisällä vuokrauksesta ja katseluaikaa on 48 tuntia. PS3:n lisäksi ostamaansa sisältöä voi siirtää PSP-konsolille katsomista varten.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.