Voddler on elokuvien Spotify - Suomeen ensi vuonna

Kaarlo Räihä
12. marraskuuta, 2009 21:02

Ruotsissa loistavia nettikonsepteja näyttää tippuvan kuluttajien ulottuville jatkuvasti, ja viimeisin paljon huomiota kerännyt palvelu on Voddler, joka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden katsella mainosrahoitteisia elokuvia.
Pari viikkoa sitten virallisesti avattu Voddler on kerännyt Ruotsissa runsaasti kiinnostusta, sillä palvelulla on tällä hetkellä 70 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja palvelun käyttöä haluaisi kokeilla ainakin noin 200 000 innokasta ihmistä, jotka jonottavat parhaillaan sisäänpääsyä palveluun.
Spotifyn elokuvaversioksi sanottu palvelu tarjoaa tällä hetkellä kuluttajille noin 800 elokuvaa, joita he voivat katsella ilmaiseksi. Voddlerilla on sopimukset mm. Walt Disneyn ja Paramountin kanssa, ja toivottavasti kaikki suuret elokuvastudiot tekevät tulevaisuudessa sopimukset Voddlerin kanssa, jotta elokuvia saadaan palveluun enemmän.
Ennen elokuvan katselua ruudulla näytetään mainos, jonka avulla elokuvan näyttäminen rahoitetaan. Itse elokuvan aikana ruudulla ei näytetä minkäänlaisia mainoksia, vaan kuluttaja voi keskittyä elokuvasta nauttimiseen.
Ensi viikolla Voddleriin on tarkoitus tuoda Premium-katseluoptio, jossa Spotifyn tavoin kuluttaja voi välttää mainokset maksamalla elokuvasta katselumaksun. Ensivuoden aikana palvelun käyttäjille on tarkoitus tarjota myös kuukausimaksullista palvelua, mutta kummankaan maksullisen palvelun hintatasosta ei ole toistaiseksi kerrottu mitään.
Suomeen palvelun on tarkoitus laajentua ensi vuoden aikana, ja Suomen lisäksi Voddleriin pääsevät pian käsiksi Norjassa ja Tanskassa asuvat kuluttajat.
Tällä hetkellä katseluohjelma löytyy Windowsille ja Mac OS X:lle, jonka lisäksi yrityksellä on työn alla iPhone-sovellus. Elokuvien siirtäminen kuluttajan tietokoneelle tapahtuu Voddlerin oman P2P-verkon kautta, joten katselijoiden välinen tiedonsiirto pienentää palvelun pyörittämisestä tulevia kuluja.
Voddlerin toimitusjohtaja Zoran Slavic kertoi The Local -verkkojulkaisulle, että luvaton tiedostojenjakelu on muuttanut ihmisiä niin paljon, että monet ajattelevat elokuvien katsomisen olevan netissä aivan ilmaista. Voddlerin tapaisille laillisille palveluille on täten kysyntää, koska ne tuottavat elokuvastudioille rahaa ja samalla kuluttajat voivat olla varmoja latauksien turvallisuudesta, eikä heidän tarvitse rikkoa maansa lakeja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.