Opiskelijat eivät halua ostaa CD-levyjä tai maksaa streaming-musiikista

Kaarlo Räihä
11. marraskuuta, 2009 13:25

Readingin yliopistossa tehdyn kyselyn perusteella musiikkiteollisuuden tulevaisuus näyttää synkältä, sillä suurin osa opiskelijoista jättää maksulliset streaming-palvelut ja CD-levyt oman onnensa nojaan.
Yli 10 000 vastausta kerännyt kysely kertoo, että 75 prosenttia opiskelijoista ostaa mieluimmin musiikkinsa iTunesin tapaisista maksullisista latauspalveluista, jos musiikista on pakko maksaa jotakin. Opiskelijoita kiinnosti erityisesti musiikin siirtäminen kannettavaan musiikkisoittimeen, joka onnistuu helpoiten niissä musiikin latauspalveluissa, joissa latauksia ei ole suojattu DRM-suojauksilla.
Vaikka streaming-palveluiden suosio on noussut selvästi viimeisen vuoden aikana, ei niistä maksaminen tunnu kiinnostavan kuluttajia. Tämä seikka tuli aiemmin esiin myös tutkimusyhtiö Demosin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan Britanniassa vain 10 prosenttia Spotifyn käyttäjistä käyttää palvelun maksullista versiota, ja loput tyytyvät mainoksilla varustettuun palveluun.
CD-levyjen heikko suosio opiskelijoiden keskuudessa ei puolestaan ole kova yllätys, koska levyjen myyntimäärät ovat laskeneet jo useiden vuosien ajan, ja erityisesti nuoret ihmiset ovat omaksuneet internetistä ladattavan musiikin omakseen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.