Applelta uuden sukupolven MacBook ja iMac, päivitetty Mac mini sekä uusi maaginen hiiri

Markus Lehtiniitty
20. lokakuuta, 2009 19:44

Apple on tuonut julki uusia Mac-tietokoneita: sekä MacBook että iMac kokivat merkittämmän sukupolvenvaihdoksen, kun taas Mac mini koki pienemmän päivityksen. Lisäksi Apple esitteli uuden hiiren, jota se kutsuu nimellä Magic Mouse.
Merkittävin uutuuksista on uusi MacBook, joka nyt MacBook Pron tavoin perustuu niin sanotulle "unibody"-rakenteelle. Väritykseltään MacBook säilyy isoveljestään poiketen valkoisena. Lasinen monikosketusta tukeva kosketusalue on myös uuden MacBookin vakio-ominaisuus. Uuden MacBookin hinta Suomen Apple Storessa on 929 euroa.
MacBookin LED-taustavalaistulla laajakuvanäytöllä on kokoa 13,3 tuumaa ja tarkkuutta 1280x800 pikseliä. Lisäksi vakioversion tekniikka koostuu 2,26 gigahertsin Intel Core 2 Duo -suorittimesta kolmen megatavun L2-välimuistilla, kahdesta gigatavusta DDR3-muistia, NVIDIA:n GeForce 9400M -näytönohjaimesta, 250 gigatavun kiintolevystä sekä SuperDrive-asemasta. Liitäntäpuolella uusi MacBook tarjoaa Mini DisplayPortin, AirPort Extremen myötä 802.11n-WLAN- sekä Bluetooth 2.1+EDR-tuet, kaksi USB 2.0 -porttia sekä perusääniliitännät. Lisäksi MacBookin näytön alapuoleta löytyy iSight-kamera ja uutuuden akun pitäisi tarjota seitsemän tuntia käyttöaikaa.
Lisätietoa Applen MacBook-tuotesivulta
iMac päivittyy uusimmalla kierroksella myös ulkoasultaan uuteen, täysalumiiniseen versioon: uutta ovat 16:9-laajakuvasuhteen näytöt sekä uuden polven Intelin suoritin. Jatkossa iMac tulee tarjolle 21,5 ja 27 tuuman näyttövaihtoehdoilla. Näytöt ovat LED-taustavalaistuja ja 21,5-tuumaisen tarkkuus on 1920x1080 pikseliä ja 27-tuumaisen 2560x1440 pikseliä. Uuden iMacin hinnat lähtevät Suomessa 1099 eurosta. Uudesta, vasta marraskuussa saataville tulevasta, 1799 euron 27-tuumaisesta huippumallista löytyy Intelin tuore neliytiminen Core i5 -suoritin 2,66 gigahertsin kellotaajuudella. Joidenkin odottamaa ja myös eräissä ennakkoarvioissa esiintynyttä Blu-ray-asemaa ei uuteenkaan iMaciin tarjolle ainakaan toistaiseksi tule.
Lisätietoa Applen iMac-tuotesivulta
Mac mini ei ei tässä yhteydessä kokenut ulkoisia muutoksia, mutta senkin sisuksista löytyvää tekniikkaa päivitettiin tehokkaampaan ja suurempaan suuntaan. Mac minin 549 euroa maksava peruskokoonpano sisältää nyt 2,26 gigahertsin Intel Core 2 Duo -suorittimen (ennen 2 GHz), kaksi gigatavua RAM-muistia (ennen 1 Gt) sekä 160 gigatavun kiintolevyn (ennen 120 Gt). Kalliimpi, 749 euron valmis vaihtoehto tarjoaa nyt 2,53 gigahertsin Core 2 -suorittimen, neljä gigatavua RAM-muistia (ennen 2 Gt) sekä samana pysyneen 320 gigatavun kiintolevyn.
Pienten Mac mini -päivitysten ohella Apple esitteli tänään myös kokonaan uuden mallin, Mac mini with Snow Leopard Serverin. Se vastaa muuten kalliimpaa Mac mini -vakiokokoonpanoa, mutta tulee ilman lainkaan optista CD/DVD-asemaa ja kahdella 500 gigatavun kiintolevyllä varustettuna - sekä tietysti Snow Leopard Server -käyttöjärjestelmällä. Hintaa tällä kokonaisuudella on 949 euroa.
Lisätietoa Applen Mac mini -tuotesivulta
Uusien tietokoneiden ohella Apple esitteli myös uuden hiiren, Magic Mousen. Siitä löytyy vain yksi näppäin eikä lainkaan perinteistä vieritysrullaa. Sen sijaan Magic Mouse tukee Applen kannettavista tuttuja monikosketustoimintoja, ja myös perinteinen pysty- että vaakasuunnassa tapahtuva vierittäminen tapahtuu yhtä sormea kosketusalueella vetämällä. Magic Mouse toimii Bluetoothin yli ja sen pitäisi toimia neljä kuukautta yhdellä paristonvaihdolla. Hintaa uutuushiirellä on 69 euroa ja sen toimitukset alkavat viikon sisällä.
Lisätietoa Applen Magic Mouse -tuotesivulta
iMacin huippumallia (sekä Magic Mouse -hiirtä) lukuun ottamatta uutuuksien toimitukset alkavat käytännössä välittömästi.

Uusi Apple iMac

Uusi Apple MacBook

Apple Magic Mouse

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.