EU haluaa suojella kansalaisten kuuloa

Ilkka Ketola
27. syyskuuta, 2009 15:53

Euroopan unioni valmistelee kannettavien mediasoittimien valmistajille toimeksiantoa, jonka takana on huoli kannettavien musiikkilaitteiden himokäyttäjien kuulosta. The Registerin mukaan kuluttaja-asioista vastaava EU-komissaari Meglena Kuneva esittelee yksityiskohdat toimeksiannosta, jolla halutaan luoda kannettaville musiikkisoittimille kuluttajia suojelevat standardit. Standardit koskisivat ainakin MP3-soittimia ja puhelimia, joilla voi kuunnella musiikkia kuulokkeiden kautta.
Suunniteltujen esitysten sisältö ei vielä ole tiedossa, mutta niiden uskotaan patistavan laitevalmistajia suojaamaan kuluttajien kuuloa entistä paremmin. EU:n suunnitelmia tukee brittiläinen kuuroja avustava hyväntekeväisyysjärjestö Royal National Institute for Deaf People (RNID), jonka mukaan asia esitellään myös Euroopan parlamentille.
Kunevan mukaan EU:n teettämät tutkimukset ovat osoittaneet, että 5-10 prosenttia kannettavilla soittimilla musiikkia kuuntelevista ovat vaarassa vahingoittaa kuuloaan pysyvästi. Tämä kuitenkin vaatii, että he kuuntelevat musiikkia kovalla voimakkuudella vähintään tunnin joka päivä viiden vuoden ajan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.