Teleoperaattorit kisaavat koulutiensä aloittavista

Ilkka Ketola
10. elokuuta, 2009 14:09

Koulujen alku on teleoperaattoreille otollinen markkinarako. Operaattorit lähestyvät lasten vanhempia markkinoinnilla, jossa tunteisiin ja suojeluvaistoon vedoten kehotetaan hankkimaan kännykkä myös koulutiensä aloittavalle pienokaiselle.
Teleoperaattori DNA on lähestynyt tänä vuonna kaikkia koulunsa aloittavien lasten vanhempia. DNA:n kirjeen mukana on puhelinnumerollinen prepaid-liittymän ja kymmenen euroa ilmaista puheaikaa. Vanhemmille suunnatussa kirjeessä tarjotaan ”Turvaa pienelle koululaiselle, huolettomuutta vanhemmille”, Keskustan verkkojulkaisu Verkkoapila kertoo.
DNA:lle kyseessä on jo pitempään käyetty markkinointikikka. "Olemme säännöllisesti vuosittain huomioitu kaikki koulunsa aloittavat, se on ollut tapana", DNA:n myyntijohtaja Erik Sylvestersson toteaa Verkkoapilalle.
DNA kertoo saaneensa kampanjastaan positiivista palautetta lasten, koska prepaid-liittymällä lapsi pääsee turvallisesti harjoittelemaan kännkän käyttöä rajatulla summalla. DNA muistuttaa, että mainonta ja markkinointikirjeet on suunnattu lasten vanhemmille eikä pienille lapsille, joten markkinointiin ei liity mitään eettisesti epäilyttävää.
Myös Sonera ja Elisa ovat huomioineet markkinoinnissaan sen, että kännykän käyttäjäksi tulee yhä nuorempia perheenjäseniä. Koulujen alku on tämän vuoksi hyvä hetki satsata markkinointiin. "Kyllähän se tietynlainen sesonki tällä alalla on", Soneran myyntijohtaja Juha Koivuniemi toteaa.
Sonera ei tänä vuonna rakentanut erillistä kampanjaa ekaluokkalaisille, mutta operaattorilla on käynnissä perhekampanja, jolla houkutellaan koko perhettä ottamaan liittymät.
Elisalta taas kerrotaan, että heillä kampanjoidaan ympäri vuoden, ja koululaisille tarjotaan Elisan peruspakettia. "Vanhempien olisi hyvä muistaa laitaa liittymiin estot", palvelujohtaja Pasi Vanninen muistuttaa.
Ensimmäinen matkapuhelin hankitaan nykyään yhä nuoremmille. Vannisen mukaan kymmenen vuotta sitten ei vielä kukaan osannut ajatella, että kehitys olisi näin nopeaa. "Nyt jo monella alle kouluikäisellä on kännykkä", Vanninen päivittelee.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.