Spotifyn iPhone-sovellus odottaa enää Applen hyväksyntää

Kaarlo Räihä
27. heinäkuuta, 2009 11:58

Paljon huomiota saaneen Spotifyn saapuminen Applen iPhone-matkapuhelimiin ja iPod touch -mediasoittimiin saattaa olla enää muutaman päivän päässä, sillä Spotify-ohjelman kehityksestä vastaava Spotify AB on lähettänyt ohjelmansa Applen testattavaksi, jotta sovellus hyväksyttäisiin App Storeen.
Jos Apple hyväksyy sovelluksen App Storeen, voidaan se nähdä siellä parhaassa tapauksessa jo tämän viikon aikana. Applen lisäksi Spotifyn iPhone-versiota on ennättänyt testaamaan Wired-verkkojulkaisu, joka julkaisi tänään ohjelmasta kuvankaappauksia ja muita tietoja.
Wiredin mukaan ohjelma tukee ns. offline-tilaa, eli kappaleita voi ladata laitteen muistiin ja toistaa sieltä tarvittaessa, joten Spotifyn käyttö iPhonella onnistuu tarvittaessa ilman internet-yhteyttä, kunhan haluamansa kappaleet on aluksi ladannut laitteeseen. Spotify-sovellus sallii jopa 3 333 kappaleen lataamisen offline-kuuntelua varten, joten musiikkia riittää pidemmillekin matkoille.
Yhdysvalloissa Spotify-sovellus kärsii hieman AT&T-operaattorin huonosta matkapuhelinverkosta, sillä Edge-verkossa tapahtuva tiedonsiirto ei Wiredin mukaan ollut tarpeeksi jouhevaa, vaan kappaleet pätkivät ajoittain. 3G-verkkossa kappaleiden kuuntelun aikana ei esiintynyt ongelmia, mutta kappaleiden välissä esiintyi kuultavia taukoja.
Spotifyn tietokoneversion tavoin iPhone-versio sallii omien soittolistojen tekemisen ja kappaleiden etsimisen, mutta esim. mahdollisesta Last.fm-tuesta ei ole tällä hetkellä tietoa.
Nykyisten huhujen mukaan iPhone-version käyttö vaatisi Premium-tilin, joten mainoksia ei näillä näkymin tuoda lainkaan mobiililaitteilla toimiviin versioihin, vaan tasku-Spotifyn käyttö vaatii 10 euron kuukausimaksun maksamista.
Applelle Spotify on kaksiteräinen miekka, sillä se todennäköisesti vähentää iTunesin kautta tapahtuvaa musiikin myyntiä, mutta samalla se saattaa parantaa iPhonejen ja iPod touchin myyntilukuja. Aiemmin Apple on hyväksynyt App Storeen hieman samantapaisen Pandora-sovelluksen, joka on osoittautunut Yhdysvalloissa todelliseksi hitiksi.
Spotifyn johtoon kuuluva Jim Butcher sanoi Wiredilla toivovansa sormet ristissä, että Apple hyväksyy App Store -kauppaansa ohjelman, jota jotkin tahot ovat nimittäneet iTunesin tappajaksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.