BREIN lisäsi Global Gaming Factory X:n syytettyjen listalle

Kaarlo Räihä
22. heinäkuuta, 2009 23:49

Hollannissa piratismia vastaan taisteleva BREIN pääsi eilen jälleen otsikoihin, kun sen ja The Pirate Bayn (TPB) välinen oikeustaisto käynnistyi Hollannissa. BREIN:in dynaaminen ja yllättävä toimintatapa tuli jälleen hyvin esiin, sillä TPB:n ylläpitäjien ohella BREIN haluaa Global Gaming Factory X AB -yrityksen vastuuseen sivustosta, vaikka kyseinen yritys ei vielä edes omista TPB:tä.
BREIN:in hyökkäys TPB:n tulevia omistajia kohtaan on tuntunut monista oudolta toimenpiteeltä, sillä Global Gaming Factory X on luvannut tehdä palvelusta täysin laillisen. Myöskin yrityksessä työskentelevä lakimies Ricardo Dijkstra oli yllättänyt BREIN:in toimista, mutta Dijkstra oli kuitenkin saapunut paikalle oikeuskäsittelyyn selittämään tilannetta.
Dijkstran mukaan TPB-kauppa ei ole vielä tapahtunut, eikä yrityksellä ole tällä hetkellä mitään sananvaltaa TPB:n toimiin, joten sen liittäminen juttuun tuntui hieman oudolta. TPB:n ylläpitäjät eivät tulleet paikalle, eikä heillä ollut edustajia paikalla, vaikka BREIN kutsui heidät viime kuussa paikalle Facebook- ja Twitter-palveluiden avulla lähetetyillä viesteillä.
BREIN:in on tarkoitus saada oikeusjutusta päätös, joka pakottaisi TPB:n estämään Hollannista tulevien surffaajien pääsyn sivustolle. BREIN käyttää jutussa isoimpana aseena keväällä Ruotsissa langetettua tuomiota, jonka mukaan TPB:n ylläpitäjät olivat syyllistyneet rikoksiin sivuston pyörittämisellä. Täten koko sivusto on BREIN:in mukaan laiton, ja surffaajien pääsy sivustolle pitää estää.
Oikeuslaitos antaa oman päätöksensä asiasta ensi viikon torstaina, mutta mahdollisen estomääräyksen täytäntöönpano voi osoittautua hankalaksi, koska TPB:n kotipaikka on Ruotsissa, ei Hollannissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.