E3: Nintendo esitteli mm. pulssimittaria, Mario-pelejä ja Facebook-tuen

Kaarlo Räihä
2. kesäkuuta, 2009 20:20

Tänään E3-messuilla oman tapahtumansa piti Nintendo, joka esitteli runsaasti tulevia pelejä sekä mm. Wii-konsolissa toimivaa pulssimittaria.
Ensimmäisenä Nintendo esitteli odotetusti uuden Mario-pelin, jonka nimi on New Super Mario Bros. Wii. Kyseinen peli tukee neljän pelaajan moninpeliä ja se on tarkoitus julkaista joulumarkkinoille. Toinen uutuus oli myös huhujen ennakoima Wii Fit Plus, joka tarjoaa pelaajille kuusi uutta voima- ja joogaharjoitusta sekä 15 uutta minipeliä, kuten skeittaus ja tasapainottelu. Wii Fit Plus saapuu markkinoille tänä syksynä.
Kolmantena kohtanaan Nintendo esitteli Wiimoteen liitettävää MotionPlus-laajennusta ja sitä hyödyntävää Wii Sports Resort -peliä, jossa pelaajat pääsevät tutustumaan mm. laskuvarjohyppyyn, jousiammuntaan ja koripalloon.
Tämän jälkeen Nintendo esitteli lyhyesti sen konsoleilla nähtäviä roolipelejä, joiden joukkoon kuuluivat mm. Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers, Kingdom Hearts 358/2 Days, Mario & Luigi: Bowser's Inside Story ja Golden Sun DS.
Roolipelien jälkeen vuorossa oli hieman erilaisia DS-pelejä, kuten murhamysteerien ratkaisuun keskittyvä Women's Murder Club, Resident Evil 4:n tyylinen Cop: The Recruit -ammuskelupeli sekä muotipeli Style Savvy, joka tunnetaan Aasiassa paremmin Girls Mode? -nimellä.
Seuraavaksi Nintendo kehui DSi-konsolin hyvää menekkiä, jonka jälkeen Nintendo esitteli tulevia DSi-pelejä ja ominaisuuksia. Ensimmäinen suurempi uudistus oli tieto Facebook-tuesta, jonka myötä DSi:llä voi ottaa peleistä kuvankaappauksia, jotka voi sitten lisätä omaan Facebook-profiiliin. Flipnotes Studion avulla DSi:n omistajat voivat puolestaan piirtää ja toteuttaa omia animaatioita, joita he voivat sitten lähettää nettiin muiden ihasteltavaksi.
Tämän jälkeen Nintendo esitteli kaksi tee-se-itse -peliä, joista ensimmäinen on Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again, jossa pelaajat voivat itse suunnitella pelitasoja ja WarioWare: DIY, jossa pelaajat voivat tehdä omia WarioWare-henkisiä minipelejä ja tarvittaessa jakaa niitä eteenpäin internetin kautta.
Seuraavana oli vuorossa varsinainen yllätys, kun Satoru Iwata esitteli Wiimoteen kiinnitettävän Wii Vitality Sensor -laajennoksen. Wii Vitality Sensor kiinnitetään pelaajan sormeen, ja se osaa lukea pelaajan pulssin. Sensorin avulla pelit voivat mitata esim. pelaajan jännitystasoa ja muuttaa pelin kulkua tarvittaessa toisenlaiseksi.
Nintendon illan toinen Mario-julkaisu oli myös ennakkoarvailujen mukainen, sillä Super Mario Galaxy saa jatkoa Super Mario Galaxy 2:n toimesta, jossa Marion kaveriksi palaa jälleen ruokavalion mukaan muuttuvia ominaisuuksia omaava Yoshi.
Söpöilyn vastapainoksi Nintendo esitteli myös hieman synkempää meininkiä, jota tarjosivat Conduit-, Resident Evil: The Darkside Chronicles- ja Dead Space Extraction -pelien videot sekä tieto Nintendon ja Ninja Gaiden -pelit tehneen Team Ninjan yhteistyöstä, jonka olisi tarkoitus tuoda markkinoille ensi vuonna uusi synkempi Metroid-peli.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.