Mac-klooneja kaupannut Psystar konkurssiin - velkoja yli 250 000 dollaria

Kaarlo Räihä
27. toukokuuta, 2009 23:22

Viime vuonna vauhdilla markkinoille puskenut Psystar on joutunut useiden muiden yritysten tavoin ongelmiin maailmaa vaivaavien talousongelmien takia. Psystarin kohdalla asioita ei voinut kuitenkaan ratkaista yt-neuvotteluilla tai suurilla lomautuksilla, vaan yrityksen ainoaksi vaihtoehdoksi jäi konkurssihakemuksen jättäminen, joka tapahtui viime viikon torstaina Kaliforniassa.
Psystar tuli suuren maailman tietoisuuteen viime vuonna, kun yritys toi markkinoille PC-koneita, johon sai halutessaan esiasennetun Mac OS X -käyttöjärjestelmän. Mac OS X:n kehittänyt Apple ei kuitenkaan nähnyt Psystarin toimia hyvänä asiana, vaan Apple haastoi Psystarin oikeuteen mm. tekijänoikeuksien ja käyttöehtojen rikkomisista.
Applen kanssa nahistelu oikeudessa ei odotuksista huolimatta kuitenkaan koitunut Psystarin kohtaloksi, vaan suuremmat ongelmat tulivat laskeneista myynneistä ja velkojien kiristyneistä maksuehdoista, joiden seurauksena yritykselle on kertynyt velkaa yli 250 000 dollaria.
Applen ja Psystarin välisen oikeusjutun käsittely on keskeytetty konkurssin takia, ja tapauksen käsittely jatkuu jälleen, kun konkurssiasiat on saatu käsitellyksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.