Mininovasta katosi Lost-, Heroes- ja Prison Break -sarjojen torrentteja

Kaarlo Räihä
12. toukokuuta, 2009 15:57

Viime viikolla suosittu Mininova-sivusto ilmoitti aloittavansa tiettyjen torrent-tiedostojen poistamisen palvelusta. Tuolloin Mininovan edustajat eivät vielä paljastaneet mitä torrent-tiedostoja uusi sisällön suodatusominaisuus tulisi poistamaan, mutta TorrentFreak-sivuston mukaan Mininovasta ovat kadonneet monet torrent-tiedostot, joiden avulla sai ladattua esim. Lost-, Heroes- ja Prison Break (Pako) -sarjojen jaksoja.
Kato näyttää käyneen erityisesti niiden jaksojen kohdalla, joiden julkaisun taustalta löytyvät tunnetut Warez-ryhmät. Vaikka kyseiset Warez-ryhmät eivät yleensä levitä tiedostoja BitTorrent-tekniikan avulla, löytyvät kyseiset tiedostot ennemmin tai myöhemmin myös torrent-jakelusta.
TorrentFreakin mukaan suodatus on kohdennettu Warez-ryhmien julkaisemiin tiedostoihin, koska ne ovat useimmissa tapauksissa suosituimmat jakelussa ovat tiedostot ja niiden jakelun estäminen on tämän takia tärkeä prioriteetti mediajäteille ja tekijänoikeusjärjestöille.
Yhdeksi suodatuksen kohteeksi ovat joutuneet EZTV-sivuston julkaisemat torrent-tiedostot. EZTV-sivusto on tämän johdosta muuttanut toimintaansa ja jatkossa Mininovan kautta jaellaan enää tekstitiedostoa, joka kertoo mistä osoitteesta toimivan torrent-tiedoston voi ladata. Täten EZTV:n julkaisuista kiinnostuneet tahot voivat edelleen etsiä niitä Mininovasta.
Mininovan oikeudenkäynti Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN:iä vastaan käynnistyy ensi viikolla ja Mininovan uusien suodatustoimien uskotaan parantavan Mininovan mahdollisuuksia oikeustaistelussa. Kolikon kääntöpuolella saattaa olla kävijämäärien lasku, koska monet Mininovalla vierailevat tahot haluavat ladata luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä, ja tämän päämäärän saavuttaminen on tietyn sisällön osalta nyt aiempaa hankalampaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.