Bookabooka haluaa tilittää tekstiviestituotot TTVK:lle

Kaarlo Räihä
25. huhtikuuta, 2009 19:56

Kansainvälistä näkyvyyttäkin tällä viikolla saanut Bookabookan pyörittäjien ja TTVK:n (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus) välinen kiista Bookabooka.fi-sivuston tekijänoikeusasioista tulee jatkumaan, sillä Bookabooka.fi-sivustoa ei suljettu eilen, eikä sivuston toimintaa ole muutettu kirjojen vuokraamisen osalta TTVK:n pyynnöstä huolimatta.
Bookabooka tarjoutui kuitenkin sovinnon eleenä tilittämään kaikki tekstiviesteistä saamansa rahat TTVK:n osoittamalle taholle.
TTVK ei kuitenkaan ilahtunut Bookabookan tarjouksesta, vaan TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen kertoi It-viikko-verkkojulkaisulle, ettei Bookabookan tarjous tee sen toiminnasta laillista, koska Bookabookalla ei ole tarvittavia lupia kirjojen vuokraukseen. "Niinkuin missä tahansa liiketoiminnassa, joka ryhtyy käyttämään toisten tekemää aineistoa liiketoiminnassaan, tarvitaan oikeudenhaltijoilta sopimukset" kertoi Kotilainen It-viikolle.
Sopimuksien neuvotteleminen olisi kuitenkin erittäin työlästä, koska monien kirjojen osalta sopimukset pitäisi neuvotella erikseen kirjaa tehneiden tahojen kanssa. Kotilainen kommentoi nykyistä tilannetta seuraavasti IT-viikolle: "Tekijänoikeusjärjestöt voivat edustaa kirjailijoita vain asioissa, joihin kirjailijat ovat antaneet niille lisenssin. Yleensä vuokraamiseen liittyvät oikeudet ovat yhä kirjailijoilla itsellään".
TTVK ja Kopiosto aikovat pohtia Bookabookan liittyviä jatkotoimenpiteitä ensi viikon aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.