Taru sormusten herrasta -trilogian Blu-ray-julkaisun ennakkotilaukset alkoivat

Kaarlo Räihä
17. huhtikuuta, 2009 10:47

Monien ihmisten odottaman tapahtuma on jälleen askeleen lähempänä, sillä The Lord of the Rings -trilogian (Taru sormusten herrasta) ilmaantuminen Blu-raylle on nyt varmistunut, kun useat verkkokaupat ovat aloittaneet ennakkotilausten vastaanottamisen kyseiselle Blu-ray-julkaisulle.
The Lord of the Rings: The Motion Picture Trilogy (Theatrical Editions) -paketti pitää sisällään seitsemän kaksikerroksista Blu-ray-levyä. Levyille on tallennettu elokuvien elokuvateattereissa näytetyt versiot, ja näillä näkymin jo DVD:llä aiemmin nähdyt Extended Edition -julkaisut ilmaantuvat Blu-raylle vasta hamassa tulevaisuudessa.
Elokuvien lisäksi levyt sisältänevät ainakin samat lisukkeet kuin elokuvien normaalit DVD-julkaisut, jonka lisäksi mukana lienee jotain uutta lisämateriaalia. Videon resoluutio on 1080p, mutta videokoodekista, mahdollisesta BD-Live-tuesta tai levyillä olevien ääniraitojen formaateista ei ole toistaiseksi vuotanut tietoa.
Paketin suositushinta Yhdysvalloissa on 99,99 dollaria, mutta esim. Amazon.com-verkkokauppa myy tuotetta 69,99 dollarin hintaan. Paketin julkaisupäivää ei ole vielä paljastettu, mutta todennäköisesti trilogia ehtii ainakin joululahjaksi.
Amazonin listoilla trilogia nousi välittömästi Blu-ray-tuotekategorian myydyimmäksi artikkeliksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.