The Pirate Bay avaa oman IPREDATOR-nimisen VPN-palvelun

Kaarlo Räihä
24. maaliskuuta, 2009 13:17

Vuonna 2006 Ruotsin piraattipuolue (Swedish Pirate Party/Piratpartiet) aloitti kuluttajien yksityisyyttä suojelevien VPN-yhteyksien myymisen. Nyt samaan on ryhtymässä myös The Pirate Bay (TPB), jonka IPREDATOR-niminen VPN-palvelu on tarkoitus avata ensi kuun ensimmäinen päivä.
Samana päivänä Ruotsissa astuu voimaan laki, joka antaa tekijänoikeusjärjestöille ja oikeudenhaltijoille mahdollisuuden selvittää luvattomien tiedostonjakelijoiden henkilötiedot. Suomessa vastaava laki astui voimaan vuoden 2006 alussa ja molemmissa maissa lakia on muutettu EU:ssa säädetyn IPRED-direktiivin takia.
IPREDATOR-palvelun kuukausimaksu tulee olemaan noin 5 euroa. IPREDATOR ei ole ainoastaan Ruotsissa asuvien ihmisten etuoikeus, vaan kaikki halukkaat voivat käyttää palvelua. TPB:n ylläpitäjien mukaan IPREDATOR ei säilytä mitään lokitietoja käyttäjien toimista, joten tekijänoikeusjärjestöt, mediajätit tai viranomaiset eivät saa lokitietojen puuttumisen myötä tietoa siitä, että kuka on käyttänyt palvelua tiettynä ajankohtana.
Palvelu on tällä hetkellä beta-testauksessa, ja halukkaat voivat hakea beta-testaajiksi IPREDATOR-sivuston kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.