Kasaa konepaketti - automaattisesti

Petteri Pyyny
20. helmikuuta, 2009 14:04

Pientä taustaa.. Viime kesänä pienen tylsyyden saattelemana virittelimme laitevertailumme tilastodatan pohjalta erinäköisiä "beta"-projekteja ja yksi näistä projekteista saatiin aikoinaan siihen pisteeseen, että se kehdattiin jopa julkistaakin, tosin pienimuotoisesti forumeidemme kautta. Hiljattain tuo projekti palasi pitkästä aikaa mieleen ja päätimme koodata projektin hieman toimivampaan muotoon.
Tältä pohjalta syntyi siis tilastodataa ja teknisiä ominaisuuksia hyväksikäyttävä Konepaketti -palvelu. Sivu tutkii edellisen viikon suosituimmat tuotteet laitevertailussamme ja kasaa niistä, tiettyjen sääntöjen pohjalta kolme eri PC-pakettia -- yhden kuhunkin hintaryhmään ("budjettikone", "peruskone" ja "superkone").
Ajatus on, että käyttäjät, jotka haluavat kasata itse oman PC:nsä, saisivat jonkinlaisen "aloituspisteen" projektilleen -- valmiin nipun osia, jotka ovat suosittuja käyttäjiemme keskuudessa, yhdisteltynä siten, että osat olisivat (ainakin pääpiirteissään) yhteensopivia toistensa kanssa.
Huomautamme vielä, että paketit eivät siis pohjaudu mihinkään ammattilaismielipiteeseen, vaan pohjautuvat puhtaasti automaattiseen kasauslogiikkaan, jossa voi olla erinäköisiä ongelmia. Aina ennen lopullista ostopäätöstä, suosittelemme että "varmistut" konepakettisi järkevyydestä kysymällä aiheesta esim. keskustelualueillamme.
Kokeile palvelua täällä:
Ehdotuksia uudeksi tietokoneeksi
Mielipiteet, kommentit ja kehitysideat ovat tervetulleita, kuten aina :-)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.