Finnkino avaa uusia 3D-elokuvasaleja

Kaarlo Räihä
13. helmikuuta, 2009 13:27

3D-elokuvasalien määrä kasvaa Suomessa helmi-maalikuun välisenä aikana merkittävästi, kun Finnkino avaa kymmenen uutta 3D-elokuvasalia. 3D-elokuvia voi katsella pian Turun, Jyväskylän, Oulun, Lahden ja Tampereen Finnkino-pisteissä.
Tänään 3D-näytökset aloitetaan Turussa ja Jyväskylässä, kun Walt Disneyn Bolt-elokuva saa Suomen ensi-iltansa sekä tavallisena esityksenä että 3D-versiona. Tampere, Oulu ja Lahti liittyvät mukaan noin kuukauden viiveellä. Boltin ensi-iltaa voi katsella 3D-versiona myös Helsingin Tennispalatsissa, jonka sali 1 sisältää nykyään 3D-kaluston.
Boltin lisäksi esitetään Suomessa tämän vuoden aikana useita 3D-elokuvia, joihin lukeutuvat ainakin Monsters vs. Aliens (Möröt vastaan muukalaiset), Scar, Coraline, Ice Age III, G-force, Up (Up - kohti korkeuksia), Christmas Carol, Avatar ja Planet 51.
3D-elokuvasalien määrä on kasvanut Suomessa nopeasti, sillä ensimmäiset suurelle yleisölle tarkoitetut 3D-elokuvanäytökset aloitettiin vasta viime kesänä Bio Rexin toimesta. 3D-elokuvien näyttämistä varten on elokuvateattereiden esityslaitteita jouduttu uusimaan, eikä tämä ole aivan ilmaista elokuvateattereille, mutta Finnkinon markkinointijohtaja Reijo Jämesin mukaan asiakkaille pitää tarjota parasta mahdollista tekniikkaa. "Finnkino haluaa toimia tiennäyttäjänä ja edetä 3D-aallossa kansainvälisessä tahdissa, parasta saatavilla olevaa teknologiaa hyödyntäen".
3D-elokuvien yleistyminen on kuitenkin herättänyt pelkoa siitä, että 3D-kikkailun myötä elokuvat muuttuvat pelkiksi tehostefilmeiksi ilman sen syvällisempää tarkoitusta. Finnkinolla ei kuitenkaan pelätä tätä ilmiötä. "Luonnollisesti tekniikka ei ole itsetarkoitus vaan väline yhä huikeampien elokuvaelämyksien takana" muistuttaa Jämes.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.