PS3:n uusi firmware toi valokuvagallerian ja DivX 3.11 -tuen

Kaarlo Räihä
21. tammikuuta, 2009 13:55

Sony on julkaissut PlayStation 3 -pelikonsolille tänään uuden 2.60-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen, jonka myötä konsoliin on mahdollista ladata valokuvagalleria ja tuki DivX 3.11 -videoiden toistamiselle.
Photo Gallery -nimellä kulkeva valokuvagalleria helpottaa Sonyn mukaan kuvien järjestämistä ja näyttämistä konsolilla. Kuvia voi järjestää Photo Galleryn avulla järjestykseen esim. kameran, kuvan ottoajan, värien ja kasvonpiirteiden avulla. Photo Gallery osaa siis tunnistaa tiettyjen tietokoneilla käytettävien ohjelmien tapaan ihmisten kasvonpiirteitä, joten omasta valokuvakokoelmasta voi jatkossa etsiä helposti kaikki kuvat, joissa hymyillään.
Firmware-päivitys parantaa myös konsolin mediatukea, sillä PS3:lla voi jatkossa katsoa DivX 3.11 -koodekilla pakattuja videoita. Nykyään DivX 3.11 -videot ovat kuitenkin harvinaisia, mutta esim. 2000-luvun vaihteessa DivX 3.11 -koodekkia suosittiin erityistesti tekijänoikeudella suojatun videomateriaalin luvattomassa nettijakelussa.
Alla Sonyn oma esittely uuden firmwaren tuomista uudistuksista ja erityisesti Photo Galleryn toiminnasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.