CES 2009: LG tuo 15 tuuman OLED-televisiot myyntiin tänä kesänä

Kaarlo Räihä
10. tammikuuta, 2009 17:28

OLED-näyttötekniikalle asetetut kovat odotukset eivät ole täyttyneet ainakaan taulutelevisioiden kohdalla, koska markkinoille ei ole juuri kyseistä tekniikkaa hyödyntäviä televisioita.
LG kuitenkin nosti hieman uskoa kyseiseen näyttötekniikkaan CES-messuilla, kun yritys esitteli uutta 15 tuuman AMOLED-televisiota.
Paksuutta näyttöpaneelilla on 0,85 mm, mutta ympyröivän kehyksen kanssa laitteen paksuus kasvaa muutamaan millimetriin. LG:n demolaitteessa kehyksen pystyi poistamaan, mutta kyseinen ominaisuus ei välttämättä päädy lopulliseen versioon.
LG:n mukaan TV:n resoluutio on 1366x768-pikseliä ja elinikää OLED-paneelille luvataan 30 000 tuntia. Juuri muita teknisiä tietoja televisiosta ei ole julkaistu, joten esim. virittimistä ja HDMI-liitäntöjen määrästä ei ole mitään tietoa.
Markkinoille laite ehtii nykyisten tietojen valossa tänä kesänä, mutta suurempien OLED-näyttöjen valmistusta riivaavien ongelmien takia aikataulu voi vielä muuttua. LG ei paljastanut OLED-television suositushintaa, mutta Sonyn 11 tuuman OLED-televisiosta joutuu pulittamaan yli 2 000 dollaria, joten LG:n television hinta kohonnee Sonyn television tapaan korkealle.
Alla kuva ja video uudesta näytöstä. Lisää kuvia löytyy Engadgetin galleriasta.


Engadget-sivuston ottama vertailukuva OLED-televisiosta tavallisen pankkikortin kanssa

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.