DivX 7 julkaistu, sisältää H.264/AVC-, AAC- ja Matroska-tuet

Kaarlo Räihä
6. tammikuuta, 2009 13:35

Joulukuussa DivX-koodekin kehityksestä vastaava DivX Inc. ilmoitti, että uusi DivX 7 julkaistaan tammikuussa. Yritys onkin pitänyt lupauksestaan kiinni, ja DivX 7 on nyt saatavilla Windows-käyttöjärjestelmille.
DivX 7 -paketti sisältää uusina ominaisuuksina aiempaan 6-versioon nähden mm. H.264/AVC-yhteensopivan videodekooderin, AAC-yhteensopivan audiodekooderin ja Matroska-tiedostojen aukaisuun tarkoitetun MKV-splitterin.
DivX 7 -paketista jaellaan kahta eri versioita. Ilmainen versio on tarkoitettu lähinnä elokuvien ja videoiden toistamiseen, sillä videoiden luomiseen tarkoitetut työkalut ovat tässä paketissa 15 päivän trial- eli kokeiluversioita. 15,99 euron hintaisessa Pro-paketissa kyseiset ohjelmat ovat aikarajoittamattomia.
DivX Inc. paljasti myös, että markkinoille on tulossa tämän vuoden aikana uusia DivX Plus HD Certified -laitteita, joilla pitäisi onnistua vanhempien DivX-tiedostojen toistamisen lisäksi myös uusien H.264/AVC-videota ja AAC-audiota käyttävien MKV-tiedostojen toistaminen. Omien videoiden muuntaminen DivX Plus HD -videoiksi onnistuu esim. DivX Converter -ohjelman uudella 7-versiolla, joka tulee DivX 7 -paketin mukana.
DivX 7 -paketin asennuksen jälkeen kyseisten MKV-tiedostojen toistaminen onnistuu kaikilla DirectShow-rajapintaa käyttävillä mediasoittimilla, kuten Windows Media Playerillä.
DivX 7:n toimivuutta voi testata yrityksen kotisivuilta löytyvällä (kokoa noin 95 megatavua) MKV-tiedostolla.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.