5.1-monikanavaääni tulee YLE Teema- ja YLE TV2 -kanaville helmikuussa

Kaarlo Räihä
5. tammikuuta, 2009 16:33

Suomen digi-TV-lähetykset ottavat jälleen yhden historiallisen askeleen eteenpäin ensi kuussa, kun Yleisradion omistamilla YLE Teema- ja YLE TV2 -kanavilla aletaan lähettää 5.1-monikanavaääntä Dolby Digital -formaatissa.
Täten kuluttajien ei tarvitse enää tyytyä tiettyjen ohjelmien ja elokuvien kohdalla pelkkiin stereoääniin, vaan sopivan kotiteatterilaitteiston omaavat henkilöt voivat jatkossa nauttia kyseisten lähetysten kohdalla 5.1-monikanavaäänestä.
Monikanavaäänien lisäksi digi-TV-lähetyksissä koetaan muitakin muutoksia helmikuussa, kun Nelonen aloittaa uuden Liv-kanavan lähetykset sekä antenni- että kaapeliverkossa.
Myös kanavapaikat kokevat uudistuksia helmikuussa, kun kuun toinen päivä YLE Teeman kanavapaikaksi tulee numero 7 ja Urheilukanavan kanavapaikaksi tulee numero 9. Nykyisen kanavapaikka kahdeksaisen valtaa Liv, jonka lähetykset alkavat kaapeliverkossa 14. helmikuuta. Antenniverkossa Livin lähetykset näkyvät arkisin klo 11.00-15.00, joten ensimmäisen kerran Liv näkyy antenniverkossa helmikuun 16. päivä.
Kanavapaikoissa tapahtuvien muutosten myötä digiboksien ja -televisioiden kanavahaut täytyy suorittaa uudelleen. Onneksi monet digiboksit osaavat nykyään suositella automaattisesti uutta kanavahakua, jos kanavapaikoissa on tapahtunut muutoksia. Tällöin muutoksesta aiheutuva vaiva on lähinnä minimaalinen, mutta markkinoilla on myös digibokseja ja -televisioita, joissa kanavahaun joutuu pahimmassa tapauksessa tekemään manuaalisesti, jotta uudet kanavat saa näkyviin.
Antenniverkon osalta kuluttajat voivat kysyä apua DigiTV Info -puhelinpalvelusta, jos helmikuun kanavapaikkojen muutos tuo ongelmia esim. ohjelmien katsomisen tai kanavien virittämisen osalta. Kaapelilähetyksiä katsovien asiakkaiden täytyy puolestaan ottaa yhteyttä omaan kaapelioperaattoriin, jos uudistuksesta tulee ongelmia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.