Screen Digest: Eurooppaan ei saada jouluksi edullisia Blu-ray-soittimia

Kaarlo Räihä
27. marraskuuta, 2008 12:17

Eurooppalaisten kuluttajien sorsiminen Blu-ray-formaatin kohdalla jatkuu ainakin jouluun saakka, jos tutkimuslaitos Screen Digestin kertomat ennusteet pitävät paikkaansa.
Yhdysvalloissa ja Japanissa kuluttajia hemmotellaan edullisilla Blu-ray-soittimilla, mutta Eurooppaan edullisia Blu-ray-soittimia ei tule riittämään. Screen Digestin mukaan syyt tälle löytyvät vuoden alkupuolelta, jolloin monilla komponenttivalmistajilla oli ongelmia toimitusten kanssa, jonka takia soittimia ei ole pystytty valmistamaan tarpeeksi ja täten laitevalmistajat eivät voi vastata kuluttajien kysyntään edullisten Blu-ray-soitinten osalta.
Screen Digestin mukaan Euroopassa Blu-rayn tilannetta heikentää entisestään taloudellinen taantuma, jonka seurauksena Blu-rayn nousukiito Euroopassa ei ala vielä tämän vuoden aikana. Screen Digestin ennusteet povaavat Blu-raylle Euroopassa täksi vuodeksi noin kolmen prosentin markkinaosuutta, joka on selvästi pienempi markkinaosuus kuin mitä Blu-ray-formaatilla on Yhdysvalloissa, jossa Blu-ray-elokuvien osuus myynneistä on ollut parhaimmillaan jopa 14 prosenttia.
Screen Digest uskoo kuitenkin Blu-rayn suosion kasvavan Euroopassa tulevien vuosien aikana, ja vuonna 2012 Euroopassa myydään Blu-ray-elokuvia noin 5,4 miljardin euron edestä, jos Screen Digestin ennusteet pitävät paikkaansa. Tänä vuonna eurooppalaiset ostavat ennusteiden mukaan elokuvia itselleen yhteensä 11,4 miljardin euron edestä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.