Sony hyödyntää Blu-ray-tekniikkaa uusien Audio CD -levyjen luonnissa

Kaarlo Räihä
6. marraskuuta, 2008 11:21

Audio CD -levyjen elinkaari saa Sonyn suunnalta uutta jatkoa, kun yritys esitteli uusia Blu-spec CD -nimellä kulkevia Audio CD -levyjä, joiden ero aiempiin Audio CD -levyihin verrattuna on niiden parempi virheherkkyys.
Blu-spec CD -levyt luodaan samasta polykarbonaattimateriaalista kuin Blu-ray-levyt ja data tallennetaan niille Blu-rayn tapaan sinisellä laservalolla. Datan tallennustiheys on kuitenkin sama kuin nykyisissä Audio CD -levyissä, mutta sinisen laservalon paremman tarkkuuden myötä Blu-spec CD -levyjen data on paremmin luettavissa nykyisillä CD-soittimilla ja asemilla. Tämän pitäisi vähentää levyjen lukemisessa esiintyviä virheitä, jonka myötä levyjen toistovarmuus paranee.
Uutta tekniikkaa hyödyntäviä levyjä on tarkoitus tuoda (Googlen käännös) Japanissa joulumarkkinoille. Levyjen hinnat vaihtelevat 2 500 - 4 200 jenin eli noin 20-33 euron välillä. Aluksi myyntiin tulee noin 60 levyä, joiden joukkoon kuuluu mm. Beethovenia, The Byrdsiä ja Aerosmithiä. Sony ei ole vielä kertonut, aikooko se tuoda uudella tekniikalla valmistettuja levyjä myyntiin myös Japanin ulkopuolella.

Vertailua nykyisen Audio CD -levyn tallennusjäljen ja Blu-spec CD -levyn vastaavan tallennusjäljen kesken

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.