Far Cry 2:n PC-versiossa asennuskertoja rajoittava DRM-suojaus

Kaarlo Räihä
18. lokakuuta, 2008 13:39

Paljon kohua ja valitusta kerännyt SecuROM-suojaus on Ubisoftin toimesta päätynyt myös ensi viikolla julkaistavan Far Cry 2 -pelin PC-versioon.
Far Cry 2:n kohdalla asennusrajoituksia on tosin hieman löysennetty esim. Sporen vastaaviin verrattuna, jonka johdosta Far Cry 2 sallii viisi asennusta kolmella eri tietokoneella. Tämän lisäksi pelin asennuksen poistaminen palauttaa kuluttajalle asennuskerran, joten pelin käyttäminen esim. rautasivustojen testipelinä pitäisi onnistua Crysis Warheadia helpommin, mutta Ubisoft ei ole kommentoinut, että onnistuuko asennuskerran palauttaminen laisinkaan, jos esim. kiintolevy hajoaa tai haittaohjelma vahingoittaa pelin tiedostoja.
Ubisoftin mukaan tietokoneen sisältämien komponenttien päivitys ei syö aktivointikertoja. Tämän lisäksi Ubisoftin asiakastuki pystyy antamaan kuluttajille tarvittaessa lisää asennuskertoja. Ubisoft on myös luvannut tukea pelejään myös tulevaisuudessa, ja yrityksen mukaan Far Cry 2:n pelaaminen pitäisi onnistua aina. Ubisoft ei ole kuitenkaan kertonut onko sillä valmiina DRM-suojaukset poistava päivitys, joka julkaistaisiin, jos yritys esim. ajautuisi konkurssiin.
Kaikki kuluttajat eivät kuitenkaan jaa Ubisoftin näkemystä DRM-suojauksien tuomista mukavuuksista, vaan esim. Amazon-verkkokaupan listoilla Far Cry 2 on saanut useita negatiivisia tageja.
Pelin Xbox 360- ja PlayStation 3 -versioissa SecuROM-suojausta ei luonnollisesti ole.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.