VLC media player -ohjelmasta julkaistu uusi 0.9.2-versio

Kaarlo Räihä
15. syyskuuta, 2008 10:06

Yli kahden vuoden piinallisen odottelun jälkeen VideoLAN-tiimi on saanut suositusta VLC media player -mediasoittimesta ulos uuden 0.9.2-version.
Uudistuksia ohjelman uudesta versiosta löytyy runsaasti. Ensimmäisenä silmään osuu ohjelman muuttunut käyttöliittymä, joka on saanut lisää toimintoja ja hieman enemmän koreutta entisen version askeettiseen ulkoasuun verrattuna. Lisäksi käyttöliittymän saa nyt vaihdettua myös suomenkieliseksi.

Toinen suuri uudistus löytyy parantuneesta soittolistasta ja lisätystä mediakirjastosta, joiden avulla omien mediatiedostojen hallinta on aikaisempaa helpompaa.

Jatkossa mediatiedostoista löytyvien metadata-tietojen editointi onnistuu suoraan VLC:llä, joten erillisten ohjelmien käyttäminen ei ole enää pakollista.

Konepellin alla suuria muutoksia ovat mm. tuki DVB-virittimille, parempi Matroska- (MKV, MKA) ja FLV-tiedostojen tuki, tehokkaampi H.264-videoiden purkaminen, parempi tuki SSA- ja ASS-tekstityksille sekä kasa uusia video- ja audiosuotimia, joiden toimintaan voi tutustua alla olevan videon kautta.


Parempilaatuisen version esittelyvideosta voi ladata täältä.
Uudistusten myötä ohjelman uusin versio vaatii Windows-ympäristössä toimiakseen joko Windows 2000 -käyttöjärjestelmän tai uudemman. Mac-piireissä vaatimus on jatkossa Mac OS X 10.4 (Tiger) -käyttöjärjestelmä tai uudempi. Linux-puolella muutoksia yhteensopivuuden osalta ei ole tullut.
Uuden VLC media playerin voi ladata joko ohjelman virallisen kotisivun kautta tai AfterDawnin oman Ohjelmat-osion kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.