Sonylta tulossa Blu-ray-soitin 400 levyn Blu-ray-vaihtajalla

Kaarlo Räihä
8. syyskuuta, 2008 17:06

Vaikka useimmat kuluttajat eivät omista ensimmäistäkään Blu-ray-elokuvaa, on Sony esitellyt CEDIA-messuilla Blu-ray-soitinta, jossa on tilava 400 levyn Blu-ray-vaihtaja.
Prototyyppiasteella oleva soitin saapuu Sonyn suunnitelmien mukaan myyntiin ensi vuoden aikana, mutta soittimen mahdollinen suositushinta ja tarkat ominaisuudet ovat vielä pimennossa. Blu-ray-levyjen ohella laitteeseen voi laittaa myös DVD- ja CD-levyjä, joten 400 levyn kapasiteetin voi täyttää Blu-ray-elokuvien lisäksi muullakin sisällöllä. Muita Sonyn mainitsemia ominaisuuksia ovat BD-Live-tuki ja mahdollisuus ohjata laitetta RS-232-sarjaporttiliitännän kautta.
Muita ominaisuuksia ja tulevaa suositushintaa voi kuitenkin spekuloida viime vuotisten tapahtumien perusteella, sillä Sony esitteli viime vuonna CEDIA-messuilla massiivista HES-V1000-nimellä kulkevaa Blu-ray-soitinta, jonka kapasiteetti on 200 Blu-ray-levyä. HES-V1000:n suositushinta on noin 4 000 dollaria. Laitteessa on tallentava Blu-ray-asema ja 500 gigatavun kiintolevy. Fyysiset mitat ovat 308 x 803 x 401 mm ja painoa sillä on 48 kiloa.
Messuilla vierailleet tahot ovat kuitenkin kertoneet, että kasvaneesta levykapasiteetista huolimatta uuden soittimen kokoa on saatu pienennettyä myynnissä olevaan HES-V1000-soittimeen nähden.
Laitteen massiivista ulkoasua voi ihailla vaikka Engadget-sivuston kuvista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.