iPhone 3G:n operaattorilukko murtui

Lauri Jämsä
1. elokuuta, 2008 20:38

Kuten kerroimme aiemmin, ei Applen iPhone 3G -puhelimelle ole vielä saatavilla ohjelmallista operaattorilukituksen purkua. Iphone Dev Team julkaisi kuitenkin uuden version PwnageTool-ohjelmastaan, jonka avulla puhelimen jailbreikkaus onnistuu. Ryhmä on lupaillut lisäävänsä ohjelmaan mahdollisuuden myös operaattorilukon poistamiseen, mutta aikataulua kyseiselle päivitykselle ei ole vielä tiedossa.
Softapohjaista ratkaisua odoteltaessa puhelimen avaaminen onnistuu kuitenkin eri teitä jo tälläkin hetkellä. Ainakin, jos on uskominen Yessim- ja StealthSIM-nimisiä yrityksiä. SIM-lukituksen poisto tapahtuu erillisen piirilevyn avulla, joka sujautetaan puhelimeen asetettavan SIM-kortin alle.
Yessimin ja StealthSIM:n ratkaisujen luvataan toimivan kaikissa eri puolilla maailmaa kaupatuissa iPhone 3G -puhelimissa. Yessim on julkaissut sivuillaan selkeät ohjeet puhelimen lukituksen purkamisen työvaiheista. iPhonen luvataan avautuvan helposti ja laillisesti, eikä erityistä tietotekniikkatuntemusta edes tarvita. Yritys on julkaissut YouTubessa myös liudan videoita lukituksen avaamisesta.
Ennen operaattorilukituksen poistoa on puhelin kuitenkin avattava kolmannen osapuolen ohjelmille iPhone Dev Teamin PwnageTool-ohjelmistolla, johon löytyy ohjeet asiaa käsittelevästä oppaastamme.
Molempien yritysten ratkaisut lienevät tutustumisen arvoisia, mikäli operaattorilukottoman iPhone 3G:n omistaminen houkuttelee.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.