Disneyn elokuvia mahdollista katsella ilmaiseksi netissä

Kaarlo Räihä
10. kesäkuuta, 2008 19:10

Mahdollisuus katsella tekijänoikeuksilla suojattuja elokuvia ilmaiseksi elokuvastudioiden omilla kotisivuille ei ole toistaiseksi kovin yleistä, mutta poikkeuksen tähän tekee Disney, joka antaa Yhdysvalloissa asuville kuluttajille mahdollisuuden katsella tiettyjä Disneyn elokuvia ilmaiseksi oman internet-sivustonsa kautta.
Uudistus on osa Wonderful World of Disney -kampanjaa, jossa ABC esittää joka lauantai kanavallaan yhden Disneyn klassikkoelokuvan, jonka voi sitten muutaman päivän päästä katsella uudelleen Disneyn sivuston kautta. Kesällä ABC näyttää Finding Nemo- (Nemoa etsimässä), Monsters Inc.- (Monsterit Oy), Haunted Mansion- (Kummituskartano), Confessions of a Teenage Drama Queen- (Teinidraamakuningattaren tunnustukset), Princess Diaries 2- (Prinsessapäiväkirjat 2), Freaky Friday- (Perjantai on pahin) ja Peter Pan -elokuvat, joiden lisäksi Disney näyttää myös uuden Camp Rock -elokuvan verkossa kesäkuun 23. päivä.
Camp Rockin yhteydessä Disney tarjoaa elokuvan katselijoille mm. mahdollisuuden pelata erilaisia elokuvan teemaan liittyviä selainpelejä katselun ohella ja mahdollisuuden keskustella muiden katselijoiden kanssa.
Disney ei ole toistaiseksi maininnut aikooko se tuoda nettikatselun myös muihin maihin. Tällä hetkellä elokuvien katselu Suomessa onnistuu ainoastaan välityspalvelinten avustuksella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.