Nine Inch Nails ja kiertueella mukana olevat bändit julkaisivat ilmaisen EP:n

Kaarlo Räihä
5. kesäkuuta, 2008 23:35

Nine Inch Nails -yhtye (NIN) on tarjonnut kuuntelijoilleen jo useamman kerran ilmaiseksi ladattavaa musiikkia. Nyt NIN:in keulahahmona tunnettu Trent Reznor on saanut houkuteltua tähän jakeluriehaan mukaan myös muita yhtyeitä, jotka esiintyvät samoilla keikkapaikoilla NIN:in kanssa yhtyeen Lights In The Sky -kiertueella. Lopputuloksena on ilmainen EP, jossa on NIN:in lisäksi kuultavissa neljän muun yhtyeen musiikkia.
EP:llä mukana ovat NIN:in lisäksi a place to bury strangers, Does It Offend You, Yeah?, Crystal Castles ja Deerhunter, joilta kaikilta EP:lle on päätynyt yksi kappale. Ladattavat kappaleet ovat MP3-muodossa ja niitä ei ole suojattu DRM-suojauksilla. Musiikin ohella ladattava paketti sisältää mm. Pohjois-Amerikassa tapahtuvan kiertueen aikataulut ja työpöydän taustakuvia.
Kiertueella mukana olevat yhtyeet ovat varmasti vieraita monelle, joten EP:n avulla ihmisten on helppo tutustua kiertueen tarjontaan. Reznor toivookin, että EP:llä olevista yhtyeistä tykkäävät ihmiset ilmaantuisivat keikoille ja tukisivat yhtyeitä ostamalla heidän musiikkiaan.
Kiertueen mainostamisen ilmaisen musiikin jakelulla ei ole toistaiseksi kovin yleistä, joten Nine Inch Nailsin tempaus kerännee jälleen runsaasti ilmaista huomiota alan medioissa, jolloin mukana olevat yhtyeet voivat säästää rahaa mm. kiertueen mainostamisessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.