Los Angelesissa piratismi vaarallista terveydelle

Lauri Jämsä
9. toukokuuta, 2008 21:54

Los Angelesin piirikunnan viisijäsenisen hallintoneuvoston mielestä piratismi on verrattavissa muun muassa huumeisiin, prostituutioon, uhkapeleihin ja jengeihin.
Rangaistukset piratismin harjoittamisesta tulevat olemaan myös sen mukaiset.
"Piratismi on haitallista yleiselle terveydelle, turvallisuudelle ja piirikunnan asukkaiden, liikeyritysten ja vierailijoiden hyvinvoinnille", kuuluu säännöksessä, joka hyväksyttiin toukokuun alussa, aikakausilehti Wired kertoo.
Hyväksytty muutosehdotus, joka sisältää edellä mainitut väitökset piratismin haitoista, on räätälöity kasaan elokuvateollisuuden etuja valvovan MPAA:n ja levyteollisuutta edustavan RIAA:n kanssa.
Jos näyttää siltä, että kiinteistössä harrastetaan piratismia, voi paikallishallitus julistaa kyseisen kiinteistön olevan yleiseksi häiriöksi.
Tällöin uuden säädöksen nojalla piirikunta voi sulkea piratismia harjoittaneen kiinteistön vuodeksi. Mikäli kiinteistön omistaja sallii piratismin jatkumisen kiinteistössään, voidaan häntä kohtaan nostaa siviilikanne. Lisäksi jokaisesta kiinteistössä tuotetusta laittomasta tallenteesta voidaan tällöin sakottaa 1 000 dollaria.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.