GTA IV kelpasi kuudelle miljoonalle kuluttajalle ensimmäisen viikon aikana

Kaarlo Räihä
7. toukokuuta, 2008 16:20

Take-Two Interactiven ja Rockstarin työstämä GTA IV -peli on lunastanut sille asetetut ensimmäisen viikon myyntitavoitteet ja Take-Twon julkaiseman tiedotteen mukaan peliä myytiin ensimmäisen myyntiviikon aikana maailmanlaajuisesti noin kuusi miljoonaa kappaletta. Rahassa mitattuna GTA IV liikutti seteleitä ensimmäisen viikon aikana noin 500 miljoonan dollarin verran, jonka myötä GTA IV hallitsee nyt viihdeteollisuuden myyntiennätyksiä ensimmäisen viikon ja päivän osalta.
Ensimmäisen päivän aikana GTA IV:ta myytiin noin 3,6 miljoonaa kappaletta, josta seurasi noin 310 miljoonan dollarin katoaminen pelaajien lompakoista. Viime syksynä Microsoftin julkaisemaa Halo 3 -peliä kaupattiin julkaisun yhteydessä noin 170 miljoonan dollarin edestä, joten GTA IV lähes tuplasi Halo 3:n tekemän ennätyksen.
Take-Twon johtoportaassa toimiva Strauss Zelnick oli iloinen hyvistä uutisista ja hän kiittikin koko Rockstarin tiimiä erittäin hyvästä työstä, jonka avulla GTA-pelisarja on saatu nostettua täysin uudelle tasolle. Myös Take-Twon toimitusjohtajana toimiva Ben Feder oli ylpeä Rockstarin tekemästä työstä, joka Federin mukaan asettaa kokonaan uudet standardit peliteollisuuden tulevaisuudelle.
GTA IV paransi myös Xbox 360- ja PlayStation 3 -pelikonsoleiden myyntiä sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. GTA IV:n uskotaan myyvän jatkossakin erinomaisesti ja tällä hetkellä pelin uskotaan päätyvän yli 12 miljoonaan talouteen vielä tämän vuoden loppuun mennessä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.