YLE tarjoaa tuotantoaan myös muille kanaville

Lauri Jämsä
5. toukokuuta, 2008 10:10

Yleisradio suunnittelee tekevänsä jatkossa yhteistyötä myös kaupallisten yhtiöiden kanssa. Keskusteluja on käyty muun muassa MTV3:n, Elisan ja monien muiden yritysten kanssa.
Neuvotteluissa on ollut esillä teräväpiirtolähetykset, urheilulähetysten yhteisostot ja internet-palvelut. YLE kertoo olevansa valmis antamaan ohjelmiaan myös muiden kanavien esitettäväksi. Esimerkiksi mahdolliset uudet mobiilitelevisioyhtiöt voisivat esittää Yleisradion itse tuottamaa ohjelmistoa. Ehtona on kuitenkin, että ohjelmiin ei saa sisällyttää mainoksia.
"Olemme jatkossa korostetusti sisällön tekijä. Jakelun voivat hoitaa muutkin", Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner kertoo Helsingin Sanomille.
"Jos suomalainen media ei tee yhteistyötä, tässä voi käydä suomalaisuudelle ja medialle huonosti", hän aprikoi.
Jungnerin mukaan yhteistyöllä halutaan tilanne, jossa kaikki voittavat. Kansalaiset saisivat lisää ohjelmia, kaupalliset kanavat lisää tarjontaa ja YLE:n ohjelmat lisää katsojia.
Suomalaiset ovat jo kertaalleen maksaneet YLE:n tuottamasta sisällöstä lupamaksujen muodossa, joten heillä ei ole kiinnostusta rahastaa sisällöstään uudelleen.
Yleisradio ei ole kuitenkaan luopumassa omista televisiokanavistaan. Yritys on 30 miljoonaa euroa vailla, mutta minkäänlaista mainosrahoitusta Jungnerin mukaan ei edes harkita.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.