Polisii tutkii Fiksuhuuto.fi:n toimintaa

Ilkka Ketola
8. huhtikuuta, 2008 17:43

Aamulehti kertoo Haukiputaan poliisin aloittaneen tutkinnan, jossa selvitetään Fiksuhuuto.fi -verkkohuutokaupan toiminnan laillisuutta. Poliisi epäilee huutokauppana mainostetun sivuston toiminnan perustuvan laittomiin arpajaisiin.
Poliisi tutkiikin nimenomaan, rikkooko huutokauppa arpajaislakia. Tutkintapyynnön Fiksuhuuto.fi:n toiminnasta poliisille teki Sisäministeriö. Sisäministeriön hallintoneuvos Jouni Laiho kertoi Aamulehdelle, että ministeriön mukaan kyseessä ovat laittomat tavara-arpajaiset.
Suomessa arpajaiset saa järjestää vain yleishyödyllinen yhteisö yleishyödyllisen tarkoituksen edistämiseksi. Arpajaisia ei siis saa järjestää esimerkiksi voittoa tavoitteleva yritys, kuten sivuston takaa löytyvä Fiksuhuuto Oy.
Fiksuhuuto.fi aloitti toimintansa tänä vuonna, ja sivuston toiminta jatkuu edelleen.
Myös tapa, jolla Fiksuhuuto Oy järjestää tavara-arpajaiset, on Laihon mukaan laiton, sillä sattumalla on vaikutusta huutokaupan tulokseen. Sivustoa mainostetaan huutokauppana, jossa huuto maksaa 1,9 euroa, mutta huuto korottaa voimassa olevaa tarjousta ainoastaan sentillä. Huutokaupoilla ei myöskään ole tarkkaa päättymisaikaa, vaan huuto umpeutuu, mikäli uutta tarjousta ei tule tietyn määräajan kuluessa. Huudon määräaika vaihtelee, yleensä aika on muutaman minuutin luokkaa.
Laiho tulkitseekin, että yritys myy todellisuudessa 1,9 euron hintaisia arpoja, jotka antavat mahdollisuuden ostaa tietyn tuotteen.
Fiksuhuuto.fi ei ole ainoa huutokauppasivusto, joka toimii samalla periaatteella. Näin ollen tapauksen eteneminen tulee varmasti saamaan paljon huomiota ja toimimaan ennakkotapauksena muiden vastaavien sivustojen laillisuutta puitaessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.