Guitar Hero -pelit aiheuttavat riitaa Activisionin ja Gibsonin välillä

Kaarlo Räihä
14. maaliskuuta, 2008 19:16

Maailmalla hyvin menestynyt Guitar Hero -pelisarja on ollut pelaajien suosiossa ensimmäisen pelin julkaisusta asti ja erityisesti peleissä käytettävät kitaraohjaimet ovat olleet mieluisia laitteita olohuoneissaan rokkaaville pelaajille.
Activision on lisensoinut kitaroita valmistavalta Gibsonilta vuosien saatossa useita kitaramalleja, joita on käytetty Guitar Hero -peleissä sekä virtuaalisina soittolaitteina että fyysisinä peliohjaimina ja tähän saakka yritysten välinen yhteistyö on sujunut kitkatta.
Kitkaton yhteiselo koki kuitenkin kovan kolauksen tällä viikolla, kun Activision lähti selvittämään oikeuden kautta, rikkovatko Guitar Hero -pelit Gibsonin patenttia. Gibson ilmoitti Activisionille tämän vuoden tammikuussa, että Guitar Hero -pelit rikkovat sen musiikin soittamista simuloivaa patenttia, jonka patenttiviranomaiset myönsivät Gibsonille vuonna 1999. Patentissa kuvataan kuinka instrumenteilla simuloidaan tavallista soittamista. Patenttiin liittyvät myös kuulokkeet, joiden avulla soitettavasta musiikista voidaan luoda kolmiulotteinen äänimaailma.
Gibson haluaisi Activisionin lisensoivan patenttiin liittyvät tekniikat tai vaihtoehtoisesti Activision voi lopettaa Guitar Hero -pelien myymisen. Activision haluaa puolestaan kumota Gibsonin patentin, jolloin Gibson ei voisi vaatia keneltäkään rahoja kyseisen patentin nojalla. Activisionilla toivotaan kuitenkin, että yritykset pääsisivät yhteisymmärrykseen asioista.
Activisionin lisäksi myös monet muut tahot ovat ihmeissään Gibsonin vaatimuksista ja ihmetystä on herättänyt mm. se seikka, että miksei Gibson ole kertonut patentistaan aikaisemmin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.