Macworld 2008: Teräväpiirtoelokuvia voi vuokrata iTunesilla ja Apple TV:llä

Kaarlo Räihä
15. tammikuuta, 2008 20:49

Tänään käynnistyneessä Macworld 2008 -tapahtumassa Apple esitteli pitkään toivottua ominaisuutta, jonka myötä iTunesin käyttäjät voivat jatkossa vuokrata elokuvia palvelun kautta joko tietokoneella tai Apple TV:llä.
Suurista elokuvastudioista elokuvien vuokrauksessa ovat mukana Touchstone, MGM, Miramax, Lions Gate, Fox, Warner Brothers, Walt Disney, Paramount, Universal ja Sony.
480p-resoluution ohella iTunes tulee tarjoamaan myös teräväpiirtoelokuvia vuokrattaviksi ja uusien elokuvien vuokraus maksaa 2,99 dollaria vanhempien elokuvien kohdalla ja uutuuksien vuokraus maksaa 3,99 dollaria. Teräväpiirtoelokuvien vuokraushinnat ovat dollaria korkeampia.
Elokuvien teräväpiirtoversiot sisältävät myös 5.1-kanavaisen ääniraidan ja vuokrattujen elokuvien katselu onnistuu tietokoneilla, iPodeilla ja Apple TV:llä. Teräväpiirtoelokuvien katselu onnistuu tietokoneilla ja Apple TV:llä. Elokuvien vuokra-aika on 30 päivää ja kun elokuvan katselun aloittaa, voi sitä katsella rajoittamattomasti seuraavan 24 tunnin aikana. Katselulaitetta voi myös vaihtaa tänä aikana, eli elokuvan katselun voi esimerkiksi aloittaa tietokoneella ja katselua voi jatkaa tarvittaessa iPodilla.
Elokuvien vuokraus käynnistyi Yhdysvalloissa tänään ja helmikuun loppuun mennessä vuokrattavia elokuvia pitäisi olla yli 1 000 kappaletta. Elokuvien vuokraus on tarkoitus laajentaa myös muihin maihin vielä tämän vuoden aikana, mutta tarkempaa ajankohtaa ei ole vielä toistaiseksi mainittu.
Lähde:
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.