Blu-ray- ja HD DVD -sota ei näytä laantumisen merkkejä

Lauri Jämsä
2. tammikuuta, 2008 10:54

Tutkimusyhtiö Adams Media Researchin mukaan Blu-ray- ja HD DVD -formaattien välinen sota ei näytä laantumisen merkkejä. Yhtiön statistiikkatietojen mukaan viime vuonna myytiin yhteensä 578 000 HD DVD -soitinta ja 370 000 Blu-ray-soitinta.
Koska lukemat eivät sisällä Blu-ray-aseman sisältävien PlayStation 3 -pelikonsoleiden eikä Xbox 360 -konsolin erillisten HD DVD -asemien myyntilukuja, ei se anna kuitenkaan suoraa kuvaa kokonaistilanteesta. On kuitenkin selvää, että formaattisota tulee jatkumaan vielä vähintään tämän vuoden ajan.
New York Times laskeskeli, että puolentoista vuoden aikana teräväpiirtovideosoittimia on myyty yhteensä noin miljoona kappaletta. Adams Media Research mainitsee lukemien olevan vielä niin pieniä, että niistä ei voi päätellä formaattikisan voittajaa.
Teräväpiirtosoittimien hinnat laskivat selvästi 2007-vuoden lopulla, ja esimerkiksi HD DVD -soittimia on saanut Yhdysvalloissa ajoittain jopa alle sadalla dollarilla. Blu-ray-soittimien hinnat ovat sen sijaan pysytelleet vielä yli 300 dollarissa. Hintakilpailun tuloksena myös Xbox 360:n HD DVD -aseman hinta on laskenut.
Tässä vaiheessa on siis vielä liian aikaista arvailla kisan voittajaa, koska Blu-ray-tiimillä on etunaan PlayStation 3 -konsoli, mutta HD DVD -puolella sen sijaan halvemmat soittimet.

Olemme julkaisseet oppaan, josta käy ilmi Blu-ray- ja HD DVD -formaatteja tukevat osapuolet. Listattuna on elokuvastudiot, kuluttajaelektroniikkavalmistajat sekä PC-rautavalmistajat. Listan perusteella jokainen voi tarkastella osapuolia omien valintakriteeriensä kannalta. Siirry tästä oppaaseen.

Lähde:
Tekniikka & Talous

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.