PlayStation 3:n firmware-päivitys toi DivX- ja Blu-Ray 1.1 -tuen

Kaarlo Räihä
18. joulukuuta, 2007 12:24

Sony on julkaissut pitkään odotetun 2.10-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen PlayStation 3 -pelikonsolille, jonka myötä konsoli osaa nyt toistaa DivX-koodekilla pakattuja AVI-tiedostoja.
Konsolin DivX-tuki sisältää Xbox 360:n tyyliin kuitenkin rajoituksia tietokoneiden DivX-toistoon verrattuna, kuten tekstitystuen puuttuminen, tuki ainoastaan DivX 5.0 tai uudemmille tiedostoille (eli DivX 3.11 -koodekilla pakatut tiedostot eivät toimi) ja toiston rajoittuminen ainoastaan alle 2 gigatavun AVI-tiedostoihin.
Xvid-tuesta liikkuu tällä hetkellä ristiriitaista tietoa. Gizmodo-verkkosivuston tekemien testien mukaan Xvid-koodekkia käyttävät AVI-tiedostot eivät toimi, mutta monilla foorumeilla liikkuu päinvastaista tietoa.
Toinen päivityksen tuoma suuri uudistus on tuki Blu-Ray Profile 1.1 -määritykselle, jonka myötä PlayStation 3 pystyy hyödyntämään ensi vuonna markkinoille tulevien Profile 1.1 -elokuvien interaktiivisia ominaisuuksia.
Kolmas uudistus liittyy myös videoiden toistoon ja nyt PlayStation 3 osaa toistaa myös Microsoftin WMV-tiedostoja (Windows Media Video). WMV-tiedostojen toistamista varten konsolin asetuksista täytyy kuitenkin laittaa ensin WMA-tuki erikseen päälle.
Viimeinen uudistus liittyy konsolin äänikommunikointiin ja uudistuksen myötä oman äänen korkeutta voi muokata, jolloin pelikaverin voi yllättää esim. pikkuoravien kutsuhuudolla.
Lähteet:
Gizmodo
Sony (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.