Warnerin pomo sätti yritystään

Lauri Jämsä
15. marraskuuta, 2007 8:59

Warner Music Groupin johtaja Edgar Bronfman puhui GSMA Mobile Asia -konferenssissa Macaussa musiikkiteollisuuden virheistä. Hän varoitteli muun muassa puhelinoperaattoreita toistamasta samaa virhettä. Markkinoita ei kannata arvioida väärin, eikä varskinkaan aliarvioida asiakkaita.
"Me petimme itseämme. Me ajatelimme, että sisältömme olisi täydellistä juuri sellaisena kuin se oli. Me kuvittelimme liiketoimintamme säilyvän autuaan koskemattomana huolimatta siitä, että maailma kehittyi koko ajan yhä vuorovaikutteisemmaksi ja tiedostojen jakaminen kasvoi räjähdysmäisesti. Ja totta kai me olimme väärässä. Miksi me olimme väärässä? Siksi, että seisoessamme paikallamme tai vain madellessamme eteenpäin, ajauduimme sotaan kuluttajien kanssa. Me kielsimme heiltä sen, mitä he halusivat. Kuitenkin he pystyivät löytämään sen jo muuta kautta. Lopputulos oli tietenkin se, että kuluttajat voittivat sodan."
Warner-pomo varoitteli matkapuhelinoperaattoreita menemästä samaan lankaan:
"Surullinen totuus on, että suurin osa siitä, mitä kuluttajille tarjotaan tänä päivänä matkapuhelimiin, on tylsää, banaalia ja alkeellista. Ihmiset haluavat mobiililaitteidensa musiikin paljon kiinnostavammassa muodossa. He haluavat, että sen ostaminen onnistuu yhdellä klikkauksella -- juuri niin, yhdellä klikkauksella eikä tusinalla klikkauksia. Ja he haluavat pääsyn tuohon sisältöön helposti ja nopeasti, olivatpa he missä hyvänsä, 24 tuntia vuorokaudessa. Jokainen mobiilibisneksen toimija, joka kuvittelee pysyvänsä kilpailukykyisenä tarjoamalla käyttäjille jotain, jota nämä eivät pidä aidosti erinomaisena kokemuksena, pettää vain itseään."
Asiasta raportoineen AppleInsiderin mukaan vain alle 10 prosenttia musiikkipuhelimen omistajista ostaa puhelimiinsa mitään musiikkisisältöä. Ja suurin osa heistäkin ainoastaan soittoääniä.
Bronfman kehui puheenvuorossaan myös Applen liiketoimintamallia ja iPhonea. Hän luonnehti iPhonen ohjelmistoa nerokkaaksi, muotoilua kauniiksi ja käyttöliittymää loistavaksi. Muiden olisikin syytä ottaa heistä mallia, eikä vain elää mielikuvitusmaailmassa vanhentuneen tarjontansa ja toimintamalliensa kanssa.

Lähteet:
Piraattiliitto
AppleInsider

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.