PS3:n hinta laskee ja 40GB:n malli myyntiin Euroopassa

Kaarlo Räihä
5. lokakuuta, 2007 17:15

Uuden sukupolven pelikonsolien välinen kuuma kilpailu kuluttajista on jatkunut koko vuoden ja nyt lisää pökköä pesään lyö Sony, joka sekä laskee nykyisen 60 gigatavun kiintolevyllä varustetun PlayStation 3 -pelikonsolin hintaa että tuo samalla myyntiin uuden 40 gigatavun kiintolevyllä varustetun mallin Euroopan markkinoille.
40 gigatavun kiintolevyllä varustettu PS3 eroaa aiemmista versioista muussakin kuin pelkässä tallennuskapasiteetin määrässä. Perheen kuopus on joutunut luopumaan kahdesta USB-portista (jäljellä on kaksi USB-porttia) ja tämän lisäksi myös muistikortinlukija on poistettu. Rautapuolen muutoksista johtuen uusi malli ei myöskään enää tue PlayStation 2 -pelien pelaamista lainkaan. Näiden muutosten myötä konsolin hintaa on saatu alennettua ja 40 gigatavun mallin suositushinta on 399 euroa ja sen myynnin pitäisi alkaa Euroopassa, Lähi-Idässä, Afrikassa ja Australiassa ensi viikon keskiviikkona.
60 gigatavun mallilla varustetun Starter Pack -paketin suositushinta laskee puolestaan 499 euroon.
Sonyn hinnanalennuksen tarkoituksena on kasvattaa konsolien määrää kotitalouksissa. Tällä hetkellä Sony on selvästi jäljessä Nintendoa ja Microsoftia uuden sukupolven konsoleiden myynneissä. Hinnanalennus ennen joulua nostanee PS3:n myyntiä huomattavasti. Sonyn Ray Maguire uskoo, että konsoleiden määrä tuplaantuu Euroopassa jouluun mennessä. Maguiren mukaan 40 gigatavun malli on suunniteltu kuluttajilta saadun palautteen mukaan.
Maguire kertoi BBC:lle myös, että Sony tekee vieläkin tappiota jokaisesta myydystä konsolista, mutta 40 gigatavun mallin myötä myytyä konsolia kohden tuleva tappio laskee aikaisemmasta. Monien analyytikkojen mukaan konsolin korkea myyntihinta on karkottanut suuren määrän kuluttajista, jotka ovat olleet kiinnostuneita PS3:sta.
Tällä hetkellä ei ole vielä täyttä varmuutta siitä, että saavatko myös yhdysvaltalaiset ja japanilaiset kuluttajat 40 gigatavun mallin joulukuusensa alle, mutta netissä liikkuneiden huhujen mukaan ainakin Yhdysvalloissa 40 gigatavun malli tulisi myyntiin lähiaikoina.
Toistaiseksi Nintendon Wii on ainoa pelikonsoli, jonka hintaa ei ole laskettu sen julkaisun jälkeen. Myös Wiin ominaisuudet ovat pysyneet kuluttajan kannalta samoina, eikä Wiistä ole toistaiseksi myynnissä kuin yksi ainoa malli. Sony ja Microsoft ovat puolestaan laskeneet konsoleidensa hintoja ja tämän lisäksi myös itse konsolit ovat kokeneet muutoksia sisuskalujensa osalta.
Lähteet:
BBC News
Sony (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.