MediaDefenderin sähköpostit vuosivat nettiin

Kaarlo Räihä
16. syyskuuta, 2007 10:26

Tekijänoikeusjärjestöjä ja mediajättejä auttava MediaDefender on jälleen päässyt otsikoihin ja tällä kertaa kohu on noussut yrityksen sähköposteista.
MediaDefender-Defenders-ryhmä sai haltuunsa yli 700 megatavun edestä MediaDefenderin sähköposteja viimeisen yhdeksän kuukauden ajalta. Sähköpostit ryhmä sai tiettävästi erään MediaDefenderin työntekijän Gmail-tililtä, johon MediaDefender-Defendersin jäsenet pääsivät käsiksi heikon salasanan takia. MediaDefender-Defenders julkaisi loppuviikosta sähköpostit P2P-verkkoihin, jossa ne ovat levinneet siitä asti.

Sähköposteista selviää mm. yrityksen strategioita ja toimintatapoja P2P-verkoissa tapahtuvien tekijänoikeusrikoksien hillitsemiseen. Niihin kuuluvat sähköpostien mukaan mm. P2P-verkkojen häirintä turhalla liikenteellä, toimimattomien tiedostojen levittäminen P2P-verkkojen kautta ja P2P-verkkoja käyttävien tahojen etsintä ja seuraaminen.
Sähköpostien mukaan myös aiemmin kohua herättänyt MiiVi.com-sivusto ei ollut tarkoitettu pelkästään yrityksen omaan käyttöön, vaikka MediaDefenderin Randy Saafin näin sanoikin, kun uutiset MiiVi.com-sivuston tietojen kalastelusta levisivät internetiin heinäkuussa.

MediaDefenderin ainoa tarkoitus ei ole kuitenkaan P2P-verkkojen tukahduttaminen, sillä sähköpostit paljastavat myös, että Pussycat Dolls -popyhtyeen Nicole Scherzingerin uusimman singlen markkinointimahdollisuuksia kartoitettiin P2P-verkkojen avulla. Scherzingerin Baby Love -singlen vuodettua nettiin levy-yhtiö Interscope halusi tietää kelpaako single P2P-verkkojen käyttäjille. Interscopen johtajat halusivat tietää kannattaako kyseisen singlen mainontaan panostaa ja yhtenä apuna päätökselle oli singlen suosio P2P-verkoissa.

Sähköpostien julkaisemisella MediaDefender-Defenders yrittää parantaa P2P-verkkoja käyttävien henkilöiden yksityisyyden suojaa ja samalla antaa tietoja eri P2P-ohjelmien kehittäjille, jotta mahdolliset verkkojen saastuttajat saadaan pidettyä poissa P2P-verkoista. MediaDefender-Defendersin toimet saattavat kuitenkin kiinnostaa myös virkavaltaa, sillä sähköpostit julkaistiin sellaisenaan, jolloin niiden joukosta löytyy mm. nimiä, henkilötunnuksia, pankkitietoja ja puhelinnumeroita, joiden levittäminen sellaisenaan saattaa rikkoa useamman eri valtion tietosuojalakeja.

Lähteet:
Piraattiliitto
TorrentFreak
Slyck

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.