MPAA ei pidä Pirate Bayn ja Piraattipuolueen toimia laillisina

Kaarlo Räihä
13. syyskuuta, 2007 14:40

Piratismia vastaan taistelevien tahojen toimet ovat herättäneet runsaasti keskustelua internetissä ja uusimmasta tempauksesta vastaa Dean Garfield, joka johtaa elokuvateollisuuden etuja ajavan MPAA:n piratismin vastaista työtä.
Garfield kertoi elokuun lopulla mietteitään ZDNet-verkkojulkaisulle, jonka tekemässä haastattelussa kysyttiin Garfieldin kantaa myös Pirate Bayn ja Ruotsin Piraattipuolueen toimintaan. Garfieldin mukaan Piraattipuolue ja sen tukijat kilpailevat samoilla markkinoilla kuin MPAA, jonka takia on tärkeää seurata niiden toimintaa, jotta markkinatilanteen muutokseen voidaan reagoida mahdollisimman nopeasti.
Garfield ei kuitenkaan pidä Piraattipuoluetta tai Pirate Bayn toimintaa laillisena, sillä Garfieldin mukaan kummatkin tahot varastavat tekijänoikeudella suojattua sisältöä ja tienaavat tämän ohella mainostuloilla rahaa.
Garfieldin näkökannat ovat erikoisia, sillä Piraattipuolue ja Pirate Bay eivät ole sama organisaatio ja tämän lisäksi kumpaakaan organisaatiota tai niitä pyörittäviä tahoja ei ole tuomittu tekijänoikeusrikoksista. Garfield on todennäköisesti yhdistänyt tahattomasti tai tahallisesti organisaatiot saman sateenvarjon alle.
Piraattipuolueen johtaja Rick Falkvinge ei ollut mielissään Garfieldin sanoista ja Falkvingen mukaan Garfield hyökkää sanoillaan suoraan demokratiaa vastaan, sillä Piraattipuolue on rekisteröity puolue Ruotsissa, joka koettaa politiikan keinoin vaikuttaa tekijänoikeusasioihin.
Lähteet:
Piraattiliitto
TorrentFreak
ZDNet

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.