Xbox 360:n HD DVD -asemaa myyty yli 155 000 kappaletta Yhdysvalloissa

Kaarlo Räihä
26. kesäkuuta, 2007 15:33

Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoliin erikseen hankittavissa oleva HD DVD -asema on noussut Yhdysvalloissa suosituimmaksi HD DVD -soittimeksi. HD DVD -asemaa on myyty Yhdysvalloissa jo yli 155 000 kappaletta ja samalla siitä on tullut tuottoisin Xbox 360:n lisälaite.
HD DVD -asema tuli Yhdysvaltojen markkinoille viime marraskuussa ja NPD groupin mukaan asemaa myytiin kahden ensimmäisen kuukauden aikana yli 90 000 kappaletta Yhdysvalloissa.
NPD Groupin mukaan myynti ei ole kuitenkaan mitenkään erityisen hyvä, sillä Yhdysvalloissa on myyty jo yli 6 miljoonaa Xbox 360 -pelikonsolia, joten noin pari prosenttia Xbox 360 -pelikonsolin omistajista omistaa myös HD DVD -aseman. Prosenttiosuutta pienentää myös se seikka, että HD DVD -asema on käynyt kaupaksi myös niille henkilöille, joilla ei ole Xbox 360 -pelikonsolia, sillä asemaa voi käyttää myös tietokoneen kanssa.
Monien mielestä pelikonsolit on tarkoitettu ensisijaisesti pelaamiseen, joten Xbox 360:n tai PlayStation 3:n ei uskota juuri vaikuttavan HD DVD:n ja Blu-rayn väliseen taisteluun. Jos konsolit otetaan pois HD DVD- ja Blu-ray-soittimien myynneistä, näyttää tilanne heikolta molemman formaatin kannalta, sillä HD DVD:n kohdalla alle 50 prosenttia myydyistä laitteista on tavallisia soittimia ja Blu-rayn kohdalla vastaava luku on alle 10 prosenttia.
Lähteet:
DailyTech
X-bit labs

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.