Yhä useampi nuori ostaa digitaalista musiikkia

Kaarlo Räihä
14. huhtikuuta, 2007 9:33

Yhdysvalloissa ja Kanadassa tehty tutkimus paljastaa, että digitaalisen musiikin ostaminen kasvattaa suosiotaan nuorten keskuudessa. Tutkimuksen mukaan 36 prosenttia nuorista ostaa musiikkinsa digitaalisesti esim. Napsterin tai iTunesin kautta. Viime syksynä vastaava luku oli 28 prosenttia. Samaan aikaan P2P-ohjelmien suosio on laskenut kahdeksan prosenttiyksikköä ja tällä hetkellä noin 64 prosenttia nuorista lataa musiikkia P2P-verkoista.
Kaikki nuoret eivät kuitenkaan ole digitaalisen musiikin perässä, sillä kuudesosa nuorista ei lataa musiikkia lainkaan. Näiden nuorten osuus on kuitenkin jatkuvassa laskussa, joten tulevaisuudessa erityisesti nuoret tulevat vaatimaan digitaalisen musiikin ostomahdollisuuksia ja alhaisempaa hintatasoa. 24 prosenttia nuorista sanoi harkitsevansa musiikin ostamista 99 sentin kappalehinnalla, sen sijaan että he lataisivat kappaleen luvatta P2P-verkoista. Vastaava luku viime syksynä oli 17 prosenttia, joten digitaalisen musiikin ostaminen kiinnostaa monia nuoria.
Tutkimuksen tehneen Piper Jaffrayn analyytikot Michael Olson ja Gene Munster toteavat, että P2P-verkot ovat edelleen suosituin tapa nuorille hankkia musiikkia, vaikka kaupallisten palveluiden suosio on kasvussa. P2P-verkkojen ilmaiset kappaleet ja pieni kiinnijäämisen riski houkuttelevat analyytikkojen mukaan nuoria.
Tutkimusta varten haastateltiin 1 800 nuorta yhdessätoista kaupungissa.
Lähde:
CBC

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.