Wii myyntiin Suomessa -- kurkistus pakettiin (päivitetty)

Jari Ketola
8. joulukuuta, 2006 18:35

Nintendon Wii pelikonsolin myynti aloitettiin tänään Suomessa ja muualla Euroopassa. Ensimmäinen maahan saapunut erä oli erittäin pieni (eräältä jälleenmyyjältä saamamme tiedon mukaan noin 300 laitetta). Konsoleita saadaan kuitenkin myyntiin lisää jo ensi viikolla.
Myymälöihin saadut konsolit menivät etenkin pääkaupunkiseudulla kuin kuumille kiville, ja monet jonottajat joutuivatkin lähtemään kotiin tyhjin käsin. Oheislaitteita, kuten Wii Play -paketteja, Wii Remote -ohjaimia ja Nunchuck -apuohjaimia on kyllä hyvin saatavilla. Myös pelejä ja Wii Points -paketteja oli saatu kauppojen hyllyille. RGB Scart tai komponenttikaapeleita ei Oulun liikkeiden hyllyillä vielä tänään näkynyt, eikä LAN-adaptereitakaan silmään sattunut.
Julkaisemme ohessa kuvia konsolista ja laatikon sisällöstä. Kuvien joukossa on myös yhteispotretteja Wii, Gamecube, PlayStation 2 (1. sukupolven versio), Xbox ja Xbox 360 -konsoleista, josta saa hyvän kuvan laitteiden kokoeroista. Toivottavasti tämä hyvittää hieman myöhäiseksi jäänyttä uutisointia. =)
Ennen kuvia hieman käyttökokemuksia konsolista noin puolen tunnin testailun jälkeen.
Laite on suhteellisen hiljainen. Tuulettimen suhina kuuluu, kun korvan työntää laitteeseen kiinni, mutta muutaman metrin päähän ääntä tuskin erottaa kuin öisin.
Konsolin käyttöönotto oli vaivatonta. WPA-salattu WLAN-yhteys muodostui kivuttomasti -- jopa salasanan syöttäminen onnistui virtuaalinäppäin+kaukosäädin -yhdistelmällä heti. Ohjaussysteemi on uskomattoman intuitiivinen ja hyvin toteutettu. Tuntuma oli heti hyvin Nintendomainen; elastisia animaatioita ja iloisia kilahduksia. Kun nettiyhteys on muodostettu, konsoli lataa ohjelmistopäivityksen. Lataus+päivitys kestää noin viisi minuuttia.
Wii Channels -käyttöliittymä on suhteellisen askeettinen, mutta toimiva. Wii Shopista löytyy muutamia NES, SNES, N64, Mega Drive ja TurboGrafx -pelejä, joita en ilman Wii Pointseja päässyt testaamaan. Lisäksi valikosta läytyy Mii Channel, jonka kautta voi luoda "virtuaaliminän" (tai useampia), jota käytetään omana hahmona peleissä, Photo Channel, jonka kautta voi katsoa SD-kortille tallennettuja valokuvia tai (myöhemmässä vaiheessa verkon yli tarjottavia kuva "feedejä") sekä Forecast ja News Channelit. Kaksi viimeksi mainittua kanavaa ei vielä tässä vaiheessa vaikuta olevan käytössä.
Konsoli pitää automaattisesti kirjaa pelisessioista, ja päivittäiset pelailut on nähtävissä kalenterin kautta. Kalenteriin voi toki tehdä myös itse muistutuksia. Lisäksi laitteessa on yksinkertainen sähköpostiohjelma, jonka avulla voi lähettää postia joko muille Wii:n käyttäjille (jokaisella Wii:llä on oma w123123123123123@wii.com -muotoinen osoitteensa, johon voi lähettää sähköpostia) tai normaaliin sähköpostitiliin. Roskapostin ehkäisemiseksi molempien osapuolten tulee ensin hyväksyä viestien välittäminen, ennen kuin postit alkavat kulkemaan.
Peleistä kokemuksia on vasta Wii Playstä, joka on tarkoitettu lähinnä ohjaimen käytön harjoittelemiseen. Pelit ovat kyllä varsin hauskoja, mutteivät varmaankaan kovin pitkäikäisiä.

Kuva 1. Laatikko

Kuva 2. Laatikko

Kuva 3. Laation sisältö

Kuva 4. Siististi pakattu konsoli

Kuva 5. Etualalla Wii Remoten tunnistinsauva (Sensor Bar), joka sijoitetaan television keskilinjan tasalle. Sen yläpuolella laitteen virtalähde ja AV-kaapeli. Kuvan etualalla sijaitsee myös Nunchuck-ohjain ja Wii Remote -ohjain. Laitteen mukana tulee paristot ohjainta varten. Lisäksi mukana tulee Wii Sports -peli, kattavat suomenkieliset käyttöoppaat sekä tietysti itse konsoli ja konsoliteline.

Kuva 6. Konsoli etuviistosta

Kuva 6. Konsoli etuviistosta

Kuva 7. Gamecube-ohjainportit ja muistikorttipaikat on piilotettu luukkujen alle

Kuva 8. Myös SD-muistikorttipaikka ja ohjaimen synkronointinäppäin on luukun takana

Kuva 9. Takana ei hirveästi portteja ole. Virtaliittimen lisäksi takana on AV-portti, kaksi USB-porttia ja portti Sensor Barin liittimelle.

Kuva 10. Konsolit rivissä. Vasemmalta oikealle: Nintendo Wii, Nintendo Gamecube, Sony PlayStation 2, Microsoft Xbox ja Microsoft Xbox 360

Kuva 11. Konsolit pinossa

Kuva 12. Konsolit pinossa

Kuva 13. Konsolit pinossa

Kuva 14. Konsolit pinossa
Lisätietoa Wii-konsolista löydät Nintendon sivuilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.