Azureus-latauspalvelu avattu, CDON:iin elokuvien nettivuokraus, YLE näytää Mestareiden liigaa netissä

Kaarlo Räihä
4. joulukuuta, 2006 10:20

Azureus BitTorrent-ohjelmaa tekevä Azureus Inc on avannut uuden Zudeo nimellä kulkevan videoiden levityspalvelun. Zudeon avulla kuka tahansa voi levittää itse tekemiään videoita ja tulevaisuudessa myös pelejä palvelun kautta täysin maksutta.
"Tästä päivästä alkaen sisällöntuottajat ja jakelijat voivat käyttää Zudeo ilmaiseksi promotoidakseen ja jaellakseen digitaalista sisältöä, ilman pituus- tai laaturajoituksia. Tämän lisäksi heidän on mahdollista lisätä helposti linkkejä esim. blogeihin ja foorumeihin, jotta heidän videonsa saavat kaipaamansa yleisön" sanoi Azureus Incin toimitusjohtaja Gilles BianRosa. "Zudeo mahdollistaa katselijoiden pääsyn teräväpiirtosisällön pariin. Käyttäjät voivat myös helposti jakaa sisältöään ystäville tai muille internetin käyttäjille. Palvelun on tarkoitus tarjota sisältöä laajassa skaalassa kuten elokuvia, lyhytelokuvia, animaatioita, musiikkivideoita ja pelejä" jatkaa BianRosa.
Musiikkia, elokuvia ja pelejä myyvä CDON on laajentanut sisältöään myös elokuvien vuokraamiseen internetin kautta. Windows Media Playerin, Internet Explorerin ja Microsoftin DRM-tekniikan avulla toteutetussa kaupassa elokuvien vuokraus maksaa 3.95 tai 4.95 euroa. Vuokra-aika on 24 tuntia, jona aikana elokuvan saa katsoa niin monta kertaa kuin haluaa. Palvelun käyttö vaatii vähintään 1 Mbit/s laajakaistayhteyden ja 2 Mbit/s yhteys on suositeltava. Palvelun toimivuutta voi testata elokuvatrailereilla tai katsomalla ilmaisen Koirakikka (Hundtricket) elokuvan.
Yleisradio ei ole kokonaan ohjelmien nettilevitystä vastaan, sillä Yle tarjoaa jalkapallon Mestareiden liigan suorat tv-ottelut myös internetin välityksellä. Internetissä näytetään siis sama ottelua, joka tulee suorana lähetyksenä tv:ssä. Seuraava ottelu on FC Barcelona vastaan Werder Bremen, joka alkaa tiistaina kello 21.35 ja itse ottelua voi seurata täältä. Otteluiden katsominen onnistuu vain Suomessa ja katseluun tarvitaan vähintään Windows Media Player 9 ja 512 Kbps:n laajakaistayhteys. Otteluiden seuraaminen onnistuu vain suorana, joten jälkikäteen jalkapallon seuraaminen esim. seuraavana päivänä ei onnistu.
Lähde:
BusinessWire
CDON.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.