Finreactor-jutun ensimmäiset "tuomiot"

Kaarlo Räihä
11. elokuuta, 2006 20:56

Lahden käräjäoikeudessa tapahtunut Finreactor-jutun ensimmäinen osa oli nopeasti ohi. Syytettyinä olleet todettiin syyllisiksi tekijänoikeusrikkomukseen, mutta koska molemmat syytetyistä ovat nuoria, välttyivät he rangaistuksilta. Korvauksilta syytetyt eivät kuitenkaan välttyneet. Toinen nuorukaisista joutuu maksamaan korvauksia 2300 euron edestä ja toinen 1150 euron edestä. Ruljanssi ei ole kuitenkaan vielä ohi, sillä asianomistajat valittavat todennäköisesti vielä tuomiosta korkeampaan oikeusasteeseen.
Korvaussummat olivatkin vain murto-osa siitä mitä asianomistajat alunperin vaativat. Alkuperäinen 60 000 euron suuruinen korvausvaatimus kutistui, kun oikeus sovitteli korvauksen kymmeneen prosenttiin vähittäismyyntihinnasta. Kaikkien Finreactor-juttujen yhteinen korvausvaatimus on noin 3,5 miljoonaa euroa. "Tuomari Jari Karppinen kertoo oikeuden ottaneen huomioon muun muassa sen, että latausten kokonaismäärä oli ensijakelijasta riippumaton." HS.fi
Se että tuleeko tästä ensimmäisestä päätöksestä ennakkotapaus myös muihin Finreactor-juttuihin korvauksien osalta jää nähtäväksi.
Real Media muotoinen uutisvideo löytyy YLE:n mediasalista.
Lähde:
HS.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.