Applella heinäkuu aikaa vastata Ruotsin, Tanskan ja Norjan syytöksiin

Ilkka Ketola
14. kesäkuuta, 2006 17:08

Ruotsin, Tanskan ja Norjan kuluttajansuojavirastot antavat Applelle elokuun ensimmäiseen asti aikaa vastata syytöksiin, joiden mukaan iTunes-verkkopalvelu on maiden kuluttajansuojalakien vastainen. Alun perin vastausaikaa oli annettu heinäkuun 21. päivään saakka.
Kaikkien kolmen maan kuluttajajärjestöt havahtuivat viime viikolla kritisoimaan Applea siitä, että iTunes pakottaa palvelun käyttäjät luopumaan heille kuuluvista perusoikeuksista. Musiikki ostettaessa joutuu esimerkiksi luopumaan lakimääräisestä oikeudesta käyttää vapaasti laillisesti hankkimaansa tuotetta.
"Tiedämme, että kollegamme Norjassa ovat valmiita viemään asian käsittelyn oikeuteen. Ja mikäli Norjassa saadaan aikaiseksi päätös, on se erittäin kiinnostava meidän kannaltamme, sillä maidemme kuluttajansuojalait ovat hyvin samanlaiset", Tanskan kuluttajaviraston Marlene Winter kommentoi Reutersille.
Kolmen maan kuluttajajärjestöjen mielestä iTunesin käyttöehtosopimukset ovat epätasapainoisia ja epäedullisia kuluttajan kannalta sekä rikkovat Norjan lakia. Suurin huolenaihe on kuluttajan rajoitettu vapaus käyttää musiikkia haluamallaan tavalla. Itunesista ostettua musiikkia voi MP3-soittimista kuunnella ainoastaan Applen omalla iPodilla.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.