Poliisi: Viralgin toiminta ei rikollista

Ilkka Ketola
2. toukokuuta, 2005 20:12

Muusikko Pekka Sallisen tekemä tutkintapyyntö Viralg Oy:n ja BMG Finlandin toiminnasta ei johda esitutkintaan. Poliisin selvityksen mukaan Viralg Oy ei ole toiminnallaan syyllistynyt rikokseen, eikä tapauksessa siksi ryhdytä esitutkintaan, uutisoi Tietokone-lehti verkkosivullaan.
Suomalainen Viralg Oy ponnahti hiljattain ainakin lähes koko P2P-maailman tietoisuuteen, kun se ilmoitti kehittäneensä luvattoman vertaisverkkojakelun pysäyttävän tekniikan. Suojellakseen innovaatioitaan Viralg Oy julkaisi vain epämääräisiä tiedotteita tekniikastaan ja sen toimintaperiaatteista, ja tämä sai monet tahot, mm. etujärjestö EFFI:n varpailleen.
Viralg Oy:n kehittämän ja BMG Finlandin musiikkituotannolla testatun tekniikan epäiltiin aiheuttavan turhaa kuormaa ja haittaa tietoliikenteelle, mikä on Suomen lain vastaista toimintaa. Tästä syystä Sallinen teki yhtiön toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.
Poliisin selvityksen perusteella asiassa ei ole aihetta epäillä rikosta. Poliisin mukaan Viralg Oy tekee sopimuksen suojauksesta erikseen kunkin tiedoston oikeuksien haltian kanssa. "Teknologialla ei kajota minkään laitteen toimintaan tai lähetetä ilkivaltaisessa tarkoituksessa viestejä tai muutenkaan oikeudettomasti häiritä tai estetä tele- tai radioviestintää", kirjoittaa Tietokone poliisin selvitykseen perustuen.
Kiitokset käyttäjällemme amtiaiselle, joka ilmoitti meille uutisesta.
Lähde:
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.