12v "piraatin" äiti sopi jutun RIAA:n kanssa, P2P-järjestö maksaa laskun

Petteri Pyyny
10. syyskuuta, 2003 21:35

Eilen tunteita nostattanut uutinen RIAA:n nostamista syytteistä 12-vuotiasta pikkutyttöä vastaan on edennyt tänään parin mutkan kautta ainakin jossain määrin onnelliseen loppuunsa.
Brianna LaHaran äiti sopi jutun RIAA:n kanssa myöhään eilen illalla ja lupautui maksamaan lapsensa tekijänoikeusrikkomuksista 2000 dollaria järjestölle. Tänään yhdysvaltalaisten P2P-yhtiöiden etujärjestö P2P United ilmoitti maksavansa Briannan sakot hänen puolestaan.
P2P Unitedin lausunnon mukaan yhtiöllä ei ole mitään aikomuksia maksaa muiden kärähtäneiden piraattien sakkoja, mutta järjestön mielestä "jonkun täytyy vetää raja siihen, että kansainväliset jättiyhtiöt voivat kaiken poliittisen ja taloudellisen mahtinsa avulla käydä 12-vuotiaan ja hänen perheensä kimppuun koko arsenaalillaan."
P2P United on etujärjestö, johon kuuluvat mm. eDonkey 2000, BearShare sekä Grokster ja jonka tarkoituksena on ajaa Yhdysvaltain lainsäädäntöön lakeja, jotka mm. pakottaisivat levy-yhtiöt lisensoimaan materiaaliaan reiluin ehdoin kaikkien halukkaiden, myös P2P-verkkojen, käyttöön.
Lähde: News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.