PC:llä Assassin's Creed 2:n DRM ei salli internet-yhteyden katkaisua

Kaarlo Räihä
18. helmikuuta, 2010 18:45

Ubisoftin Assassin's Creed 2 -pelin PC-versio julkaistaan ensi kuussa, mutta pelin myyntiluvut voivat jäädä heikoksi pelissä olevan DRM-suojauksen takia. Pelin PC-versio vaatii nimittäin aina pelisessioiden ajaksi toimivan internet-yhteyden.
Aiemmin pelijulkaisijat ovat suosineet PC-pelien suojaamisessa kerran internet-yhteyden avulla aktivoitavaa tapaa, mutta nähtävästi se ei ole riittävän tehokas tapa piratismin hillitsemiseen, jonka takia järjestelmän vaatimuksia on tiukennettu. Jos internet-yhteys pelipalvelimeen katkea kesken pelihetken, loppuu pelaaminen välittömästi siihen. Pelaaja voi tässä tilanteessa joko odottaa ongelmien korjaantumista tai tallentaa edistymisen edelliseen checkpoint-pisteeseen saakka, jonka jälkeen peli suljetaan.
Oman internet-yhteyden luotettavuusongelmien lisäksi pelielämyksen laatu on kiinni mm. Ubisoftin internet-yhteyksistä ja palvelimien toiminnasta, joten potentiaalisia ongelmakohtia on monia.
Joissain moninpeleissä vastaava käytäntö on ymmärrettävissä, mutta koska Assassin's Creed 2 on ainoastaan yksinpeli, on palaute ollut sen mukaista. Vihaisia kommentteja on satanut mm. Digg-sivuston kommenttiosioon, jossa ennustetaan pelin luvattomien kopioiden suosion olevan valtaisa.
Pelin konsoliversioissa vastaavia rajoituksia ei ole, joten tältä osin ne ovat pelaajille huomattavasti ystävällisempi vaihtoehto.
Vastaava DRM-suojaus on tiettävästi tulossa myös Settlers 7 -peliin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.