Telenorin ei tarvitse estää pääsyä The Pirate Bay -sivustolle

Kaarlo Räihä
7. marraskuuta, 2009 12:07

Norjassa aiemmin tänä vuonna käynnistynyt taistelu The Pirate Bay -sivuston (TPB) kohtalosta on päättynyt sivuston osalta onnellisesti, sillä paikallinen käräjäoikeus määräsi eilen, ettei Telenor-operaattorin tarvitse estää asiakkaidensa pääsyä TPB:n palvelimille.
Oikeuden antaman päätöksen perusteella Telenor ei riko tekijänoikeuslakia, kun sen asiakkaat vierailevat TPB-sivustolla, joten operaattorin ei myöskään tarvitse estää asiakkaidensa pääsyä TPB:n palvelimille.
Telenorin toimitusjohtaja Ragnar Kårhus oli mielissään päätöksestä, koska sen perusteella internet-operaattoreiden ei tarvitse vahtia asiakkaitaan, eikä sensuroida heille tarjottavaa sisältöä.
TPB-sulkua havittelivat Norjassa useat tekijänoikeusjärjestöt, joille Kårhus sanoi vinkiksi, että heidän kannattaa kehittää kuluttajille parempia latauspalveluita, jotta nämä eivät valitsisi kohteekseen TPB:tä.
Tekijänoikeusjärjestöt eivät kuitenkaan todennäköisesti jätä asiaa tähän, vaan he valittanevat tuomiosta, jolloin tapauksen käsittely jatkuu lähitulevaisuudessa hovioikeudessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.